Resultat V75: Uppvisning av Shaq is Back

232

shaq_is_back_v75

Drygt 3 000 vinnare på V75.
En bejublad hemmaseger – och så uppvisning av elitloppshästen Shaq Is Back i Kalmarsundspokalen.
– Det här är en häst utöver det vanliga, konstaterade kusken Daniel Redén efter att ha kört banrekord med massor sparat…
9 152 besökare på Kalmartravet och söndagens huvudnummer var Kalmarsundspokalen där Shaq Is Back bjöd på en läcker uppvisning och var förkrossande överlägsen i händerna på sin tränare Daniel Redén.
Friction försökte försvara sitt innerspår bakom startbilen men galopperade i startrusningen och därmed blev det mycket bekvämt för Shaq Is Back som enkelt tog hand om spetsen.
Väl i ledningen såg den svartbrune USA-importen mäktig ut när han dundrade runt Kalmars oval på 1.10,5, nytt banrekord för femåriga utländska hingstar/valacker.
– Det här är en häst utöver det vanliga. Han var ju med i Elitloppet också och han visade i dag att han hade där att göra. Han hade säkert kunnat kuta riktigt fort om han fått lite pacehjälp i dag, sa Daniel Redén.
150 000 kronor var segern i V75-3 värd och Shaq Is Back var långt ifrån tom i mål.
– Det är bara fantastiskt att ha en sådan häst i stallet. Och sättet han gör det på…, han springer ju helt själv och det var mer som ett snabbjobb i dag, med tussar och den norska gasen kvar i dag, Det är fantastiskt, sa Daniel Redén som bjöd på en skön segergest med högerarmen höjd efter mål.

Uppvisning av hemmahäst
Gladaste segrarna på Kalmartravet var utan tvekan hemmatränaren Niklas Robertsson och kusken Kim Eriksson efter triumfen med Donttellmeanymore i V75-2.
Från innerspåret följde den fyraårige valacken mer eller mindre startbilen och resten av loppet liknande mest en lång segerdefilering i ledningen.
Segertiden blev utmärkta 1.11,0 över distansen 1 640 meter, autostart.
– Vi gjorde allt för att toppa en häst till i dag. För en annan som tränare är det ett enormt kvitto på ens egen kapacitet. Man är ofta hård mot sig själv, men i dag var jag duktig, sa Niklas Robertsson.
– Det var så jävla läckert. En enorm känsla. Niklas är grym, hästen är grym och kusken gjorde sitt jobb, sa Kim Eriksson.

I övrigt noterade vi att…
…att V75-1 blev odramatisk sedan Oolong enkelt tagit hand om ledningen samtidigt som värste motbudet Johnny B.Kemp galopperade. Örjan Kihlström fick sedan bestämma tempot och hade full kontroll i spets.
– Han är rejäl den här hästen. Han har en väldigt fin skalle framför allt och han gör alltid sitt jobb, sa Örjan Kihlström.
Stefan Hultman tränar den sexårige hingsten som i och med segern tjänat över en miljon kronor via elva segrar på 23 starter.
…att Johan Untersteiner hade 1.09,6 sista varvet när Johnny B.Kemp reparerade sin startgalopp till ett andrapris i V75-1.
…att Örjan Kihlström även lyckades perfekt med sin styrning i stoloppet, V75-5, där han efter en snabb start släppte ledningen och sedan fick tredje invändigt med Fruitcake. När luckan sedan kom fångade det amatörtränade stoet in ledaren Brenna Boko kort före mål.
– Det löste sig perfekt som vi hoppats på. Det här är en fin häst som kan klättra en bit, sa Mantorpamatören Stefan Dahl.
…att Thomas Uhrberg fick plocka fram sina skickliga körhänder i V75-4 när han stöttade Folli över upploppet till fjärde raka segern och den femte på åtta starter.
– Han måste bli renare i gången, helt klart, om han ska räcka till senare. Kapaciteten finns ju, helt klart, sa Thomas Uhrberg.
…att New Line tog en mycket säker favoritseger i Kalmarsundsstayern, V75-6, där Åke Svanstedt svarade för en kylig styrning där han verkligen litade på sin häst. Från sjunde par utvändigt stötte han varvet kvar och fick draghjälp ända tills upploppet där ledaren Grumetti och övriga förvandlades till statister.
– I dag var det bästa jag känt honom, konstaterade Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.
…att starten avgjorde V75-7 där Cesar Duo följde bilen och tog spets i händerna på Erik Adielsson. Trots en 1.08 inledning första 500 metrarna så höll den femårige hingsten undan till en knapp men säker seger före en tapper Real Showman, som travade utvändigt ledaren hela vägen. Cesar Duo tränas av Örebroamatören Olavi Niemi.
– Det var en stabil häst som jag kunde låta sköta sig själv och så var vi plötsligt i ledningen. Både tränaren och hästen är värda hatten av, sa Erik Adielsson.
…att utdelningen på sju rätt på V75 blev 17 857 kronor till 3 205 vinnare. Sex rätt gav 105 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och det innebär jackpot nästa lördag då V75 avgörs på Eskilstuna med E3- och V75-finaler. Prognosen säger totalt 75 miljoner kronor att spela om och chans på 40 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelV75Tillsammans Kalmar 23 Juni 2013
Nästa artikelGert Lindberg ny i travets Hall Of Fame

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.