Resultat V86: 17-åring presenterade sig

213

hanell

Segervrål, fnitter och sprudlande känslor.
Kvinnornas sätt att ta över Solvallas vinnarcirkel gav ett härligt avbrott i vinterlunken denna frusna onsdagskväll.
– Jag vill bli riktigt stor, det bästa proffset i hela världen, sade 17-åriga Camilla Hanell som satte dit omgångens V86-skräll i Jasmine Frecia.

Hon körde sitt första lopp som 15-åring och har vunnit nästan var femte start.
Dessutom verkar målmedvetenheten enorm.
Den som inte hört talas om Camilla Hanell lär få göra det i framtiden.
– Min tanke innan loppet var bara att ge hästen en riktig chans. Jag har en offensiv körstil, berättade Hanell som verkligen levde upp till det.
En långsam inledning innebar tredjespår första halvvarvet för att nå fram utvändigt ledaren. Efter att ha blivit avlöst kort senare satte Hanell fart i tredjespår 800 meter från mål och sköljde till ledningen. En synnerligen optimistisk taktik bakom en häst som vunnit ett lopp i livet och tillhörde de minst spelade i fältet. Och väldigt lyckad.
– Det här är min största seger och det verkar som om mina kompisar har sett mig. De ringer och sms:ar hela tiden, berättade Hanell som är dotter till Sölve Bäck, en av landets mest framgångsrika amatörtränare.
– Jag vet inte hur gammal jag var när jag satt bakom en häst första gången, men jag fick ponnylicens när jag var 12 år och sedan gick jag bara och väntade på att få köra stora hästar. Det här är vad jag alltid velat göra, men jag tänker inte bli amatör som pappa. Jag vill bli riktigt stor, det bästa proffset i hela världen.

Räddades från slakt
Lika stora glädjescener utspelade sig sedan Youseeascoop och Torbjörn Jansson skurit mållinjen ackompanjerat av ett högt segervrål från publikplats.
Ursprunget var amatörtränaren Linda Andersson med familj.
– Jag är lyrisk. Hästen skulle till slakt i somras och det var mest en slump att vi fick honom. Hemligheten? Bra träning och mycket kärlek, berättade en överlycklig tränare.
Mer kvinnliga framgångar blev det när först Kajsa Frick spårade runt om med Atomic Rapida och sedan Anna Forssell-tränade Uranium krossade motståndet den tuffa vägen.
Att V86-utdelningen hölls nere till drygt 30 000 kronor var Calvados Crane däremot största orsak till.
Hästen som verkligen ger uttrycket frontrunner ett ansikte.
Inför onsdagens start hade han gått i ledningen vid elva tillfällen vilket resulterat i tio segrar och en målfotoförlust. Övriga 33 starter hade givit en seger.
Nu låg vägen mot spets öppen och sedan gjorde Calvados Crane precis som vanligt och svarade enkelt sina konkurrenter in i mål.
– Det är väl så att han tycker om att bestämma tempot lite själv, spekulerade gästkörande Örjan Kihlström kring den Peter Eriksson-tränade sexåringens uppträdande.
Tommy Karlstedt tog sin första tränarseger på Solvalla i smått överlägsen stil bakom Tyson November och när sedan favoritduon Belgrado/Operett Ribb avrundade omgången innebar det att utdelningen på sex rätt uteblev.
Därmed blir det V86-jackpot även nästa vecka med minst tolv miljoner kronor i åttarättspotten.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.