Resultat V86 2014-02-19: Checco Boko imponerade!

324

checco_defilering

Strax över nollan och bitande kallt.
Då slog Checco Boko till och vann på 1.11,9 – en segertid som värmde i kylan på Solvalla.
Ingen klarade åtta rätt på V86 och det innebär jackpot näst onsdag då det är premiär för ATG:s nya satsning Onsdag Xpress.
Om det var de finska framgångarna i OS som inspirerat de blåvita kuskarna Pekka Korpi och Jorma Kontio fick vi inte svaret på, men de finska stjärnkuskarna bjöd i alla fall upp till en riktig fartfest inom V86-spelet på Solvalla på onsdagskvällen.
V86-7 var ett sprinterlopp där Pekka Korpi-tränade B.W.T.Hellion drog till spets efter mycket snabba 1.08,9 första 500 metrarna i händerna på Tony Wallin. Efter den tuffa inledningen valde Tony Wallin att släppa när Pekka Korpi avancerade med stallets andra häst och Twigs Voici kom därmed ganska bekvämt till spets.
I tredje utvändigt satt en annan blåvit kusk och Jorma Kontio valde en tidig attack med Timo Nurmos-tränade Checco Boko, som fick anfallsorder redan in på sista bortre långsidan. 650 kvar var Checco Boko framme utvändigt om ledaren. Upploppet blev sedan en duell i publikens smak där Checco Boko visade sig ha bäst inställning. Segertiden blev alldeles utmärkta 1.11,9 över sprinterdistans i kylan.
– Jag och Pekka har kört mot varandra i 40 år. I dag hade jag bäst häst. Det var en jättebra tid, konstaterade Jorma Kontio
Jorma Kontio blev enda dubbelsegraren inom V86-spelet. Odd Fellow, också tränad av Timo Nurmos, serverades en ryggresa fram till mitten av sista svängen och kunde sedan avgöra V86-3 mycket enkelt.

100 000 kronor till Hanné
Kvällens största segercheck gick till Sanna Vint i V86-8 sedan Tommy Hanné hittat luckan från tredje invändigt mitt på upploppet. Sanna Vint tackade genom en sylvass spurt värd 100 000 kronor och hon fångade in ledaren Pinyata Gel ganska enkelt.
– Jag har hållit den här hästen högt och nu tycker jag hon är gång, sa Tommy Hanné.

Skrällseger
Recation
vann fem lopp i fjol och det sexåriga stoet visade direkt i årsdebuten att hon blir att räkna med även 2014. Hans-Owe Sundberg tog enkelt ledningen, släppte till favoriten Xena Brick och fick sedan luckan perfekt med 16-oddsaren 150 meter före mål. Det blev en enkel spurtseger före en tapper Wiss Shadow, som i sin tur knäckte Xena Brick med en vass långspeed.
– Vi fick allt serverat men hon var överraskande bra direkt, sa Hans-Owe Sundberg efter skrällsegern.

Spetsvinnare
I V86-2 dirigerade Håkan ”Hockey” Eriksson från start till mål med egna produkten Jartinec. Det var andra segern i karriären i 18:e starten.
– Jag har kört mycket snällt med honom. Det tror han är på rätt väg nu. Han orkar med sin kropp nu och känns bättre och bättre, sa segerkusken.
Ledning från start till mål handlade det även om i V86-4 där Örjan Kihlström lotsade Ari-Pekka Pakkanen-tränade B.W.T.Boobs först efter att ha utnyttjat springspåret i starten på bästa sätt.

Jackpot nästa onsdag
I V86-5 serverade Björn Goop Thomas Claesson-tränade Flyson ett perfekt lopp i andra utvändigt i rygg på Persos Amarula och Örjan Kihlström. Persos Amarula gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren Immer Fri men kunde inte stå emot vinnaren sista 50 metrarna.
– Loppet blev precis enligt taktiken på förhand, att försöka rygga Örjan, avslöjade Björn Goop.
Stig H Johansson-tränade Ride The Lightning var snabb från start i händerna på Erik Adielsson och ledde V86-6 från start till mål.
Ingen klarade åtta rätt på V86-spelet och det innebär jackpot nästa vecka då det är premiär för ATG:s nya satsning Onsdag Xpress. Sju rätt gav 68 081 kronor och sex rätt 2 247 kronor.

Fick behålla vandringspriset
Gladaste segraren på Solvalla hittade vi kanske i lopp 2 utanför V86-spelet där amatörkusken Johan Larsson vann Gösta Nordins Minneslopp för tredje gången. Tre inteckningar i vandringspriset innebar att han fick behålla hederspriset.
Onsdagens vinnare var Exodus. De tidigare segrarna kom med Biggus Diccus 1995 och Hightower 2002.

Kanal 75

 

Föregående artikelLunchdubbel Eskilstuna 20/2-2014
Nästa artikelLennartssons Vincennes är såld till Frankrike!