Resultat V86: En glädjens kväll!

207

gladjenvall

Efter ett galoppmisslyckande i debuten har det gått spikrakt uppåt för treårige Kiss Pride. Tre raka segrar på landsorten följdes senast upp med seger på storstadsbanan och under onsdagskvällens V86-tävlingar var det så dags igen. Därmed fullbordades också ett ”staket” – femte raka!

– Detta är en dröm. Han är både stark och speedig och det är helt enkelt en för jävla bra häst. Det han gick under första 500 går han nog hela vägen när det blir sommar, sade körsvennen Åke Sundberg. Glädjescener i vinnarcirkeln är alltid lika uppskattat och förutom ett glatt ägargäng var det en nöjd rättviksamatör i Sten-Olof Hansson som mötte upp.  – Detta säger man aldrig nej till även om jag har dåliga nerver. Man tror inte att man ska få vara med om sådant här, men jag hoppas att det kommer hålla i sig! Samtidigt som favoriten Djali Boko ägnade sig åt galopp sände Sundberg resolut sin adept till ledningen och även om det som vanligt inte handlade om något sköntrav blev segern enkel. – Jag hoppas vi ses igen om två veckor, avslutade Sven-Olof Hansson och onekligen har man nya stockholmsäventyr i kikaren.

Jansson har tre kvar till 4.000
Mera glädjetårar blev det efter Star From Heavens seger i ett stolopp. Torbjörn Jansson satte sig lugn utvändigt om ledande Ramona Halbak varifrån segern måttades in på ett mästerligt sätt. – Hon kändes så taggad att det inte skulle gå att förlora, hon kändes fin hela vägen och var fantastisk, sade Torbjörn Jansson som i och med segern bara har tre kvar till 4 000. På stallbacken stod tränare Ulrika Wällstedt och jobbade in sin krigare och när mållinjen skars var det glädje på högsta nivå. – Detta är skönt så in i ”helskotta”. När man är en liten tränare och sliter hårt så betyder detta så otroligt mycket. Jag är jäkligt nöjd och glad, sade Ulrika Wällstedt.

Enorm uppvisning av Ybanos
Kvällens prestation stod Ybanos och Daniel Redén för. Via tredjespår nådde man fram utvändigt om den ledande favoriten Manstone´s Classic. Men det var inte färdigt där. Ledaren mosades i god tid och utan ett uns av mjölksyra höll Abano As-sonen undan i imponerande stil. – Nog för att han är kapabel, men idag var han grym, sade en påtagligt nöjd Daniel Redén.

”Han var otroligt fin”
Jennifer Tillman spräckte årets ”solvallanolla” tillsammans med Per-Arne Perssons Frisco Flame. Via en resolut styrning satt ekipaget tidigt i ledningen och väl där var det mesta av spänning över. – Det var första gången jag körde och han var otroligt fin. Per-Arne har alltid vältränat och jag kände runt sista sväng att det skulle gå vägen, sade Jennifer Tillman.

Nurmos och Kontio dominerade
Tävlingskvällen kom i övrigt i mångt och mycket att handla om Timo Nurmos och för all del även fjolårets kuskchampion, Jorma Kontio. Hemmatränaren vann de fyra inledande loppen där Kontio satt upp bakom tre. Dessa var i nämnd ordning fyraåringarna Sant And Lime och Romeo Lavec varpå fjolårets derbyfinalist Going For Gold Zaz spetsvann V86-inledningen i behaglig stil. Samma segerrecept använde sig Mikael H Björklund av i ett lärlingslopp och då tillsammans med Upset Recovery. Som om det inte var nog med detta. Björn Goop kom att avsluta kvällen med Engla Håleryd som via starka sista 700 avgjorde fram till en enkel seger. Därmed en kvintett till Nurmos.

Fina pengar på V86
Efter enkla spetssegrar för Ginger Belle och Pay Attention och en knapp målfotoseger för Varina Du Lys stod det klart att bara 4 rader gick att finna med åtta rätt. Dessa belönades med knappt 1,2 miljoner vardera.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.