Resultat V86: En knockout från Dalarna

192

knockout

En smäll. Men den satt där den skulle.
Bland idel favoriter på V86 blev dalastoet Jasmine Frecia den stora chocken för spelarna på onsdagen som såg till att utdelningen sköt upp i nästan en halv miljon för åtta rätt.
Streckad på en procent av kupongerna och 81 gånger pengarna i vinnarodds. Hur kunde det ske?
– Vi hade lite tur men hon känns kaxig och fin så det är säkerligen inte sista segern heller, sa körande Daniel Olsson om Hans R Strömbergs häst.
V86 fortsätter att ge stora pengar. Förra onsdagen blev en spelare på atg.se ensam med åtta rätt på V86 och kammade hem 4,3 miljoner kronor.
Nu lyckades nio system pricka alla vinnarna och utdelningen sköt upp i över halvmiljonen.
Mest pengar gav två andelssystem i totomatbutiker i Karlstad och Örebro. Utdelningarna där 626 000 respektive 809 000 kronor i total vinst.
Endast en procent avsystemen hade Jasmine Frecia markerad, och ändå var det andra raka segern för det femåriga stoet.
Husse själv Hans R Strömberg satt upp i ett V4-lopp på Rommetravet för en dryg vecka sedan. Då blev det seger till 69 gånger pengarna på vinnarspelet.
Nu var läget svårt och motståndet hårt. Så anhängarna fick 81 gånger pengarna på onsdagen.
– Spelarna är nog i chock men stall i form ska man alltid passa. Hans hästar känns fantastiskt fina för dagen, sa Daniel Olsson som stod med 20 meters tillägg och satt djupt ner i det 15 hästar stora fältet.
Jasmine Frecia behövde inte gå med varvet från mål när Jorma Kontio började ta upp jakten på täthästarna med storfavoriten Caddie Geisha.

Skrällen efter målfoto
Ett beslut som skulle visa sig helt riktigt. Jasmine Frecia kom in som femte häst på upploppet med tre längder upp till täthästarna.
Daniel Olsson jobbade in sin häst och lyckades fånga upp storfavoriten i de sista stegen. Domarna fick studera målfotot innan vinnaren kungjordes.
– Vi fick en bra start men när Jorma kom varvet kvar tyckte jag att det var alldeles för tidigt att börja ge sig ut i spåren. Så jag chansade att köra rakt fram i andraspår och hade tur att det löste sig mitt i sista sväng – och sedan gjorde hon jobbet, sa Daniel Olsson.
Knockout-madamen Jasmine Frecia startar i ett V65-lopp i Gävle på tisdag härnäst. Tredje raka?

Melander tillbakalutad
Det andra försöket i Solvallaserien för fyraåringar rundade av V86. Loppet var det bästa som körts för unghästar i år på Solvalla och innehöll flera hästar med meriter från de klassiska unghästloppen i år.
Värst skulle Nato Dream visa sig vara. Stefan Melander var angelägen och körde sig till ledningen efter 500 meter med hingsten och satt sedan tillbakalutad och njöt sig runt. Segertiden 1.13,0 över 2 140 meter med autostart.
Sista 500 gick i underkant 1.10,0 – men Melander körde utan klocka.
– Det är en ruggig häst det här. Jag vet inte hur snabbt det gick sista 700, men han joggade i alla fall. Inte för att överdriva men så var det, han joggade, sa Stefan Melander som aviserar att nästa start för Nato Dream blir i kvalen till Kungapokalen torsdagen 2 maj på Åby.
Tvåa och kryssande på upploppet Delicious U.S., Stoet som köpts från USA var ett utropstecken för Daniel Redén. Trea en likaledes positiv Quid Pro Quo som fick traska i tredjespår sista 700 meterna för Ulf Ohlsson.

Radarparet igen
Annars var det som vanligt på Solvalla, mycket av firma Timo Nurmos och Jorma Kontio. Huvudstadsbanans regerande championpar tog hem två av loppen med Abborren och Chip Lane.
Både Abborren och Chip Lane fick oförmånliga löpningar och vann på styrka. Imponerande.
Jorma Kontio tog en tredje pinne på V86, med Mantorpstränaren Jan Hellstedts Ivar Sånna som får ett högt betyg för den insatsen. Här har Hellstedt något att bygga vidare med.
Ligaledaren Jorma Kontio har nu 51 segrar på Solvalla i år.

Walmann chansade barfota
Roger Walmann testade att dra av alla skor på Mellby Amiral för första gången. Det gav utdelning i det inledande V86-loppet. Överlägsen.
Oskar J Andersson körde sig till ledningen varvet från mål med Walconcrete i lärlingsloppet. Andrahandsfavoriten höll undan till seger och var riktigt bra. Solvallaamatören Leif E Eriksson tränar.
Daniel Redén körde resolut med Twigs Tiffany från ett bakspår och gled till ledningen efter 600 meter. Åt Redéns ”mercha” fanns sedan inget att göra. Twigs Tiffany passerade miljonen intjänat i och med onsdagens seger.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.