V75-tipset 13/4 på Färjestadstravet, Dubbel Jackpot!

641

V75TIPSET

 

Min gamla hemmabana Färjestad tar mot oss för sista chansen till Olympiatravet och det är, efter förra omgångens något lättlösta rad, DUBBEL JACKPOT!
(ps, de länkar ni ser i vissa ord är datorgenererade, det är inget jag lägger till utan det sker automatiskt)

Nu är det örnkoll ner i brickan och valet av omgångens spik.
För mig är det lite väl solklart, jag ser visserligen att det finns många med kapacitet i loppet, men ingen kan göra samma lopp som Checco Boko gjorde på Romme förra onsdagen.
Fjärdespår, autostart. Jag tror loppet är avgjort i förhand. Checco får ledningen, antingen direkt eller efter lite positionering, sedan är det slut.

Mitt system blir då:

Avd1:
Spik, Nr4 Checco Boko.  Rent matematiskt kommer det bli värt att spela mot, men det är som att betta en hålstege på rivern, mindre än 10% chans att det går in.

Avd2:
Fyraåringslopp med en av årskullens intressantaste hästar, Nr9 Salt and Lime. Nu upp mot lite hårdare motstånd. Den var överlägsen senast, men jag spår en överraskning och täcker upp lite.
Först med Nr1 Nelle Red Turbo, bra resultat i vinter. Nr 5 Spring Break, fin vinst senast mot skapligt gäng. Nr 7 Maraton Broline är också den lovande.
Från tillägg väljer jag Nr13 Resplendent Caviar som kan få ett bra smyglopp och sista strecket går till rensaren Nr14 Angelo Azzuri som inte ska underskattas, även om jag tror det är en liten chans till vinst så finns den.

Avd3:
Sista Chansen till Olympiatravet och det innebär att det bara är vinst som gäller och det kan bli åka av här. Första strecket är Nr5 Raja Mirchi följt av Nr3 Beckman, där har vi tätstriden i ett nötskal. Sedan lägger jag till Nr10 I wont Dance som kan följa Beckman i ryggen, sista strecket går till Nr7 Beanie M.M, som tioåring kanske inte allt krut finns kvar, men tillräckligt för att ha en chans om loppet blir den tjurrusning jag tror det blir.
Står över Nr6 Quarcio Du Chene, tror inte den räcker till här.

Avd4:
Klass2-lopp, ser ut som det står mellan 3-4 hästar.
Nr6 Carlos Santana kan nog få starten och det finns chans att den spårar runtom, men Nr1 Rydens Indigoblue är inte att skämta med.  Nr10 Reina La Caballo kan vara en chansspik på ett mindre system, den har en grundkapacitet som heter duga. Men spåret är otacksamt. Sista strecken går till Nr11 Jones och Nr12 Attila Boko, båda kan få en fin resa om tempot blir bra, kan spurta ner allt.

Avd5:
Kallblodslopp och där har norrmännen dominerat i vinter, därför får varje norsk ett streck, 2,3,5,711,13. Den ende svensk jag tar med är femåringen Nr1 Eldvin, för ung för att vara så bra, men den har ett bra spår och kan mycket väl sätta av i ett tempo som gör att ingen hänger på och när de inser att den håller är det försent att ta upp jakten.
Tar inte med Odin Tabac, inte med 40m tillägg på 2140m, det är för långt fram och för många att passera.

Avd6:
Silver, försök 1.
Det finns några hästar här som jag står över, trots att jag brukar strecka dem, som Allaballakaitoz, Sansoucci och So Here I Am.
Det står kort och gott mellan tre hästar, Nr1 Orione Spin, Nr3 Big Sky Hurricane och Nr5 Going for Gold Zaz.

Avd7:
Mitt förstastreck blir Nr6 Echauffour. Hingsten som inte verkar kunna låta bli att galoppera. Men när den håller travet så är den fantastisk. Sedan kan man ju inte undvika Nr8 Ginger Belle, kuskförstärkt med Björn Goop. Samt Nr3 Democrat, sedan tar strecken slut.
Visst finns det fler med vinstchans, men jag bedömer dessa tre som bäst i fältet och streckprocenten är såpass bra på dem att jag inte behöver fler.

 

Då har vi följande system:

Avd1: 4 Checco Boko
Avd2: 1,5,7,9,13,14
Avd3: 3,5,7,10
Avd4: 1,6,10,11,12
Avd5: 1,2,3,5,7,11,13
Avd6: 1,3,5
Avd7: 3,6,8
7560r / 3780kr

Inget system utan en rövare dock:

Avd1: 4,11,12
Avd2: 9 Salt and Lime
Avd3: 3,5,7,10
Avd4: 10 Reina la Caballo
Avd5: 1 Eldvin
Avd6: 1,2,3,5,9,10
Avd7: 3,6,8,11,12
360r / 180kr

Lycka till!
Mot Miljonerna!

Dr Scabs.
Starow

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.