Resultat V86: I Saw You bäst i Bergslagen

225

I Saw You

– När man har ett bra spår och en startsnabb häst vore det ju dumt att lägga sig sist.
Åke Lindblom ledde Bergslagsloppet från start till mål med I Saw You när V86-spelets sommarturné på onsdagen nådde Lindesberg.
Det risiga vädret satte stopp för publikfesten på den gemytliga banan Fornaboda och det var glest mellan brassestolarna längs upploppsrakan. Men sportsligt lämnade inte kvällen någonting övrigt att önska. Kvällens huvudnummer, Bergslagsloppet, hade lockat ett starkt startfält och längsta strået drog I Saw You. Den katapultsnabbe hästen svarade enkelt upp ledningen från innerspår bakom startbilen och när konkurrenterna försökte utmana över upploppet klev han undan till enkel seger.
– Han är grymt kvick och har ett så stort och snabbt steg att det bara brakar till från start. Sedan var det hyggligt tempo hela vägen för Jörgen Westholm ville hålla tempot uppe med Krångel utvändigt om oss, och när Beanie M.M. kom farande 700 kvar blev jag lite orolig för det är ju en kanonhäst som kämpar hela vägen in i mål. Men det kändes ganska säkert trots allt, sa Åke Lindblom.
Segertiden över de 1 640 meterna skrevs till 1.12,1 på den något regnsmetiga banan.
– Det finns mycket lopp för de här hästarna men nu kanske vi åker till Mikkeli och tar revansch, sa Lindblom, som i fjol ledde det finska storloppet när I Saw You galopperade på upploppet.

Nurmos finalister tog dubbel
Timo Nurmos hade en storartat kväll. Redan innan V86-spelet tagit sin början hade han selat ut två vinnare (Panama As och Finish Future). Och framgångarna fortsatte. Casanova Boko, som inte hade startat sedan han slutade oplacerad i Svenskt Travkriterium i fjol, stack till ledningen från sjundespår bakom startbilen och på ringrostiga ben kämpade han tappert till knapp triumf.
– Han hade inte startat på länge och jag var inne på att ge honom ett rygglopp, men han öppnade självmant till ledningen. Han mötte bra hästar och gjorde det bra, berömde kusken Jorma Kontio.
Kvällens andra V86-seger för team Nurmos/Kontio togs av en annan årgångsloppsfinalist. Mellby Viking galopperade bort sig som hårt spelad i Svenskt Travderby i höstas. Nu höll han ordning på benen och efter att ha dragit musten ur konkurrenterna i ledningen tog han årets andra seger på lika många försök.
– Han var lite väl laddad första varvet men sedan skötte han sig bra. Han kändes bättre än senast och kommer säkert bli bättre och bättre för varje lopp, sa Jorma Kontio.

Lätt för Stig H:s italienska
Stig H Johansson har en mycket lovande treåring i italienskan Rosemary Gar. Hästen gjorde sin tredje start i regi Johansson och efter en första- och en andraplats grejade hon nu ytterligare en etta i resultatraden via ledning från start till mål.
– Hon löper väldigt effektivt. Emma Terneborg som passar henne hos Stig har gjort ett bra jobb för hästen var väldigt vass i början. Nu uppförde hon sig väldigt fint och det är nästan det jag är mest nöjd med i dag, sa kusken Erik Adielsson, som även fick segerdefilera med Stig H Johanssons It’s Amazing och Catharina Johanssons Youana.
Erik Berglöfs Pina Colada (Carl-Erik Lindblom) vann försöket i Diamantstoet och V86-omgången avslutades med målfotoseger för Berne Gustafsson-tränade Thai Goldie (Björn Goop). Den rätta V86-raden betalade 12 287 kronor. Sju rätt gav 147 kronor och sex rätt 18 kronor. Nästa vecka gästar V86-turnén 800-metersbanan i Åmål.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.