Holger Ehlert öppnar filial i Sverige

292

holger_ehlert

2006 gjorde italienske travtränaren Holger Ehlert stor skandal när han startade en dopad häst i Elitloppet.
Nu planerar han att öppna filial i Märsta utanför Stockholm.
– Han har en historia som ligger där och som alltid kommer att förfölja honom, men frågan är om den fortfarande ska ha effekt, säger Tore Fyrand, sportchef på Solvalla vars licenskommitté är den instans som ska behandla Ehlerts ansökan.
För att få öppna filialverksamhet som travtränare i Sverige måste den bana i vars region filialen är belägen godkänna tränaren. I det här fallet är den banan Solvalla. Men någon formell ansökan från Holger Ehlert har ännu inte lämnats in enligt Tore Fyrand.
– Jag vet inte mer om det här än vad jag har läst i media i dag, säger han.
Tysken Holger Ehlert har ett minst sagt skamfilat rykte. 2006 fastnade hans Lets Go i dopingkontrollen efter Elitloppet. Hästen diskvalificerades och utöver att andrapriset på en miljon kronor uteblev fick Ehlert böta 200 000 kronor. Ehlert har fastnat i dopingkontroller även i Italien där han bedrivit sin verksamhet i många år och som inte det vore nog är han inblandad i ett brottmål om uppgjorda lopp i Italien som ska upp i rätten senare i år. När han gästade Solvalla under elitloppshelgen i år höjdes röster om att han inte borde vara välkommen, men eftersom han har klarat av de straff han fått och inte är avstängd var han välkommen. Och sannolikt kommer han även att få öppna en svensk filial.
– Vi får avvakta en formell förfrågan men det kan säkert bli en filial. När vår licenskommitté har tagit ställning är det ST (Svensk Travsport) som delar ut tillståndet, säger Tore Fyrand.
Holger Ehlert säger till travronden.se att han gjort klart med att hyra 20 boxar på Söderby Gård i Märsta.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.