Resultat V86: Leopard C.D. tillbaka på Segerspåret

216

resultat_v86

Han inledde karriären med sex raka segrar.
På onsdagen var Leopard C.D. tillbaka i vinnarcirkeln.
– Det här kan bli nästan hur bra som helst, mös Mikael J Andersson sedan han satt punkt för V86-omgången på Åmålstravet.
Sällan har uttrycket ”speedwaytrav” passat så bra som när 800-metersbanan i Åmål fick arrangera V86.
Sex av vinnarna ”slank undan” från ledningen över upploppet som bara mäter hälften av en tusenmetersbana.
Bland dessa fanns Leopard C.D. som emellertid inte klarade av att försvara det innerspår han tilldelats i spårtombolan.
– Jag vet inte vad det var som hände, det var som att han somnade till efter 50 meter, förklarade Mikael J Andersson som emellertid omedelbart lyfte ut sin storfavorit och fick överta kommandot utan motstånd.
Väl där var faran över och Leopard C.D. kunde brisa undan till sin sjunde seger på nio starter.
– Det känns som en riktig häst det här. Efter mål drog han en sväng till och ville fortsätta, han kan vara med i nästa löp också, skojade Andersson som under många år tillhört kuskeliten i landets västra delar och nu kan ha fått fram sin bästa häst som tränare på många år.
Leopard C.D. inledde karriären med att stapla upp sex raka segrar som tre- och fyraåring, men efter att ha klappat igenom i ledningen i ett långlopp på Färjestad i höstas opererades hästen i sina framknän och gjorde nu andra starten efter långt uppehåll.
Onsdagens lopp blev väl inget riktigt värdebevis, men det är ingen tvekan om att stall Andersson har höga tankar om sin segermaskin.
– Det är det här vi jobbar för hela dagarna. Vi har väntat ett halvår med operation och allt. Hemma är han busig, ska stå på bakbenen och leker hela dagarna, men i tävlingssammanhang är det en fantastisk häst, sade sonen Andreas Andersson.

Symbolisk seger
På tal om dominanter i väst så finns det givetvis ingen som slår Björn Goop på fingrarna.
Nu fyllde landets kuskchampion på med ett hattrick sedan han lotsat Sagi Allvinn och Baltazar till ledningen samt slunkit loss ur ledarryggen med Tivoli – som stack ifrån på tilltalande sätt och är oslagen efter två framträdanden.
När Åke Svanstedt lämnar Sverige i höst ska sonen Anders fortsätta som tränare på Bjertorp.
En passande symbol för generationsskiftet kom i Torsten Janssons Minneslopp för högsta klassen över sällsynta distansen 3 280 meter autostart.
Medan Anders huserade i ledningen bakom Clear Sign satt Åke nöjd i andra par utvändigt med favoriten Angelo. När den senare skulle attackera på sista långsidan tappade han istället mark och då ekipaget väl fick upp farten var ledaren redan i mål.
– Det var lugna gatan hela vägen. Jag satt och väntade på pappa, men han kom ju för sent, förklarade Svanstedt junior och avslöjade att han kommer att vänta till 1 november med att plocka ut proffslicensen.
Chefen ville förstås inte vara sämre och fick sin revansch bakom Callela Marquis som också besatt den avgörande egenskapen att vara snabbast in i första sväng.
Samma segerrecept använde Magnus Jakobsson bakom Berne Gustafssons Global Ninja och det skulle en till lärling för att visa att det trots allt gick att vinna på annat sätt.
Fredrik Claesson tog ett tidigt initiativ från tillägg i det omstartsplågade lärlingsloppet och reglerade fältet utanpå ledaren med Working On A Dream.
V86-utdelningen stannade på 5 241 kronor.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTravsporten i Almedalen
Nästa artikelV64/Dagens Dubbel Halmstad 4/7 Sprintermästaren!