Resultat V86 19 mars 2014: Skilda världar!

306

skildavarldar

Nio plusgrader på Jägersro.
Minusgrader och snökaos på Solvalla.
Det var skilda världar på V86 när stjärnhästarna Dreams Take Times och Panne de Moteur fick segerdefilera.
Det var febril aktivitet i stallarna på Solvalla före V86-tävlingarna, det slogs på skor och det skruvades i brodd. Några tränare valde att stryka sina hästar på grund av banförhållande och bland annat försvann Daniel Redéns duo Traveling Man och Quangaroo Zet och Lars Fribergs Stylish Hanover.
På Solvalla handlade det om snö. På Jägersro fick man istället brottas med en kraftig motvind på bortre långsidan.
Dagens häst såg vi utan tvekan på Jägersro i V86-7 där dock den tilltänkta duellen mellan femåringarna Dreams Take Time och Mosaique Face uteblev.
Det blev istället en uppvisning av Dreams Take Time som såg lysande ut i ledningen.
– Jag är jättenöjd med honom. Det är en liten häst men med stort hjärta. En intelligent häst med bra fysik. Han känns väldigt harmonisk, berömde segerkusken Johnny Takter.
Tränaren Lars I Nilsson var förstås också nöjd.
– Det var fina hästar i det slagna fältet så det får vi ta med oss. Han lever upp till våra vildaste fantasier. Nästa vecka blir det V75-finaler och är vi bland de två där kommer vi med i Olympiatravet.

Derbyvinnaren seg i årsdebuten
Fjolårets derbyvinnare Mosaique Face kom aldrig in i matchen från sitt bakspår och slutade näst sist.
– Han var seg hela vägen. Jag vet inte…men vi får kolla upp hästen. Det känns förjävligt, det känns skit, sa kusken Adrian Kolgjini.
Stall Kolgjini kunde ändå räkna in en seger när Odd Face dominerade V86-1 från spets tillsammans med Christoffer Eriksson.
Odd Face kördes till spets efter 600 meter och när han sedan fick dämpa tempot på mellanvarvet blev det en enkel favoritseger.
– Det var spel mot ett mål. I fjol sprang han bara på talang, nu var det en tävlingshäst, sa segerkusken om treåringen som tog andra raka årssegern.

Tidernas V86-rensare?
Jägersro bjöd även på tidernas (?) rensare på V86-spelet när värdet stack från 84 kronor till 12 161 kronor sedan lärlingen Bernardo Grasso skrällt med 92,09-oddsaren Crowne i V86-5. Loppet blev dramatiskt med flera betydelsefulla galopper. Först galopperade storfavoriten Handsome Knight i starten och sedan galopperade även ledaren O’Malleys’s Tös med ett klart grepp in på upploppet.
Fjärde V86-vinnare på Jägersro var Rocky Egedal i V86-3 som snuvade ledaren Viking America efter lucka 100 kvar i trekilometersloppet. Joakim Lövgren körde vinnaren som tränas av danske amatören Börge Mathiesen.

Hultmans duo visade klassen
På Solvalla blev det favoritbetonat. Stefan Hultmans stjärna Panne de Moteur matchas mot Elitloppet och var storfavorit i årsdebuten i V86-2. Men kung Bores tillfälliga inhopp ställde till det och istället för en fartfest fick vi se Panne de Moteur dominera sitt lopp med både skor och hakar under hovarna.
Örjan Kihlström satt tidigt i ledningen med den startsnabbe sexåringen och hade sedan full kontroll även om Kaka A.T. blev lite närgången sista biten efter ett lopp i rygg på ledaren.
– Det var säkrare än det såg ut och jag ryckte till exempel aldrig tussarna på honom. Det var besvärligt men lika för alla. Men man kan inte fäste så stort värde på det här, kommenterade Örjan Kihlström.
Stefan Hultman kunde räkna in ytterligare en favoritseger i V86-4 sedan Örjan Kihlström måttat in fyraårige Ruhuna Tea med mycket knapp marginal. Det krävdes målfoto för att skilja Ruhuna Tea och Cool Keeper.

Målfoto avslutade V86-spelet
Största segermaginalen på Solvalla hade favoriten Absolut Newport i V86-6. Trots ett elftespår bakom startbilen satt Björn Goop i ledningen efter 400 meter med favoriten. Väl i spets såg Risto Airaksinens häst oslagbar ut och ingen var heller i närheten i snöyran.
V86-spelet avslutades med ett målfoto som visade att spetshästen Jeepster fick huvudet först med minsta marginal före Twigs Voici. Tony Wallin körde vinnaren som tränas av Solvallaamatören Monica Janisels.
Utdelningen på åtta rätt blev 49 959 kronor. Sju rätt gav 91 kronor och sex rätt tio kronor.

Lars-Ove Pettersson

Och ett speciellt tac till Ove 😉

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet