Resultat V86: Queasy en riktig krigare

188

queasy v86

Queasy är en fyraåring hos Stefan Hultman som smugit upp ur de mera anonyma regionerna i det stora stallet.
Efter ett fjolår utan segrar har hingsten utvecklats till en riktig krigare i år efter halsoperation.
Spelad till kvällens mest streckade häst på V86 svarade Queasy för ett kanonlopp i Bollnäs på onsdagskvällen i en insats som smakade mer.
V86 turnerar runt i landet i sommar och hade på onsdagen kommit till Bollnäs. 1 644 personer såg tävlingarna på plats i det fina vädret.
Publiken bjöds på några riktigt fina insatser av favoriter som skulle visa sig vara både ett och två nummer större än sina motståndare.
Utdelningen på V86 blev därefter. Åtta rätt delade ut 886 kronor, sju rätt 18 kronor och i kolumnen för fem blinkade det för jackpot. Miljoner rullar nu vidare till nästa onsdag då en ensam vinnare med åtta rätt kan ro hem cirka tio miljoner kronor.
Team Stefan Hultman och Örjan Kihlström vann sammanlagt fyra lopp under kvällen. Två av dem kom inom ramen för V86 där den förste vinnaren ut visade att han kan bli ett av stallets stora glädjeämnen framöver.
Queasy var streckad på 86 procent av systemen. Spelarnas förtroende var baserat på insatsen senast i Klass I-finalen under elitloppshelgen där Stefan Hultmans häst gav sig motvilligt efter ett lopp utvändigt ledaren.
Nu handlade det om första starten över kort distans för den starke och det gick bra det också.

”Gjorde ju jobbet själv”
Örjan Kihlström tog sats från tredjeparet utvändigt 800 kvar och blev hängande i tredjespår genom den sista kurvan. Queasy avgjorde dock på klasshästens vis.
Segertiden var ett nytt rekord för hästen, 1.12,7 över 1 640 meter med autostart.
– Han går bra i varenda start och var riktigt stark då han fick göra jobbet själv sista 800. Jag körde till lite på baksidan och hade hoppats att jag skulle kunna komma förbi Robban (Bergh) innan svängen, men det lyckades inte. Men han höll undan ändå och gjorde ju jobbet själv, summerade Örjan Kihlström.

Elefantens fjärde raka
V86-seger nummer två för duon Kihlström-Hultman kom med Pink Elephant som noterade sig för fjärde raka triumfen i trekilometersloppet.
Femåringen gick i ledningen och fick flera tryckare under loppet men hade ändå styrka att avgöra väldigt enkelt.
Apropå Stefan Hultman så har han fått lämna ifrån sig träningen av forne derbytvåan Marshland till Stig H Johansson.
Inför kvällen i Bollnäs hade Marshland gjort en start efter nästan ett års tävlingsfrånvaro för sin nye tränare. Erik Adielsson satt bakom då åttaåringen avslutade klart snabbast av alla i ett lopp på Solvalla till en femteplats.
Nu var det ledningen som gällde och Marshland gjorde det bra. Segertiden skrevs till 1.12,1 över 1 640 meter med bilstart.
– Han fick springa 10 blankt sista varvet i dag och även om han kände av det behövde jag i alla fall inte plåga honom och begära de där sista procenten. Det är en trevlig häst som vi kommer att ha väldigt mycket trevligt med om han håller sig frisk, sa Erik Adielsson.
Bröderna Larssons Caballion fick gå en snabb repa sista 700 när denne rundade från andraparet utvändigt. Den sedan länge emotsedda comebacken slutade med plusbetyg då hästen tog sig i mål som tvåa med mjölksyran virvlande.
Finnskog Sjefen och norske amatören Henrik Kulblik, samt Rigeljerven med Ove A Lindqvist i sulkyn vann de både kallblodsloppen på V86-kupongen.
Lärlingsloppet gick till fyraåriga stoet Feedup som var omutlig trots ett lopp utvändigt ledaren. Körande Marcus Schöns fjärde årsseger.
Leif Witasp höll undan knappt från ledningen med hela tiden ledande L.K.
Avslutningsvis svarade Eleanor Rigby för en tung avslutning i spåren genom den sista kurvan för Robert Bergh. Försöksloppet i Diamantstoet var kvällens högst doterade lopp med 100 000 kronor till vinnaren.
Kvällen innehöll en tragisk händelse. Elvaårige S.J´s Photocopy ådrog sig troligen en fraktur på en kota i det inledande loppet och fick tas bort på stallbacken av veterinär.

Mikael Wikner

Föregående artikelInför V86: Elitloppshäst visar upp sig!
Nästa artikelInför EXTRA V75: "Ludde vet hur man kör från bricka ett"

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.