Resultat V86: Smällkaramell när en spelare tog hela potten

217

image-1

Till tonerna av ”What a feeling” segerdefilerade amatörtränaren Elisabeth Lundholm, amatörkusken Ingvar Nyberg och skrällhästen Caramella B.F.
– Vilken känsla! Det är helt otroligt! Jag är så glad, allt är möjligt när man har sådan här bra kusk och häst, sa Elisabeth Lundholm som bubblade av lycka.
En annan som bubblade av lycka var säkert den spelare på ATG.se som blev ensam med åtta rätt på V86 och vann drygt 4,3 miljoner kronor.
Det skrällde rejält inom V86-spelet på onsdagen och en vinnare med åtta rätt på V86 vann 4 371 365 kronor. Den största överraskningen levererades från Dannero genom 61-oddsaren Caramella B.F. som svarade för sitt livs prestation hittills i händerna på amatörkusken Ingvar Nyberg i V86-2.
Det femåriga stoet, som är lillasyster till trippelmiljonärskan Canaka B.F., gjorde blott sin andra barfotastart i livet och såg lysande ut utan broddskor som hon haft i starterna på slutet.
Från tredje utvändigt avgjorde Caramella B.F. på spänstiga ben och segertiden blev 1.13,5 över distansen 2 140 meter, autostart – en rekordsänkning från 1.16.1.
– Förväntningarna var ganska låg från omgivingen, men jag har tränat hon och vet att jag får hålla i mig varje dag… Jag vet inte vad oddset var, men jag tror det är många som sitter och är chockad. Jag är glad, men många kanske är chockad, sa Elisabeth Lundholm.
– Det är hårt slit och flera år av mycket hårt satsande. Och så tycker man att det inte gett så mycket, och man tvivlar på sig själv, och tänker att: ”Ska jag verkligen hålla på med det här?” Och så får man ett sådant här kvitto, som man inte räknat med. Det här visar framför allt att om man verkligen är motiverad och använder hela hjärtat i allt man gör, då kan det gå så här, fortsatte Elisabeth Lundholm som utan tvekan var kvällens gladaste vinnare på Solvalla.

Landets längsta segersvit
Dagens sportsliga godbit var på förhand V86-7 där tolv fyraåriga ston gjorde upp om ett förstapris på 100 000 kronor. Stor favorit var Ola Samuelsson-tränade segerstaplaren Prowness Kronos som var ute efter sjätte raka segern och den åttonde på tolv starter totalt.
Prowness Kronos hamnade i fjärde utvändigt från sitt bakspår och första varvet gick inte snabbare än 1.16,1 framme i täten. Men via ett mycket starkt slutvarv i tredjespår visade Prowness Kronos en fantastisk vilja när hon sluggade sig till seger över upploppet.
– Det var lite tråkigt tempo i loppet ett tag och jag var lite oroad att vi satt för långt bak, men hon löste det, hon hjälpte mig. Hon är en häst att lita på, sa kusken Johnny Takter.

Skrälldubbel för Lennartsson
Democrat
svarade för en fantastisk årsdebut i ny regi när han vann på nya rekordet 1.11,5 över sprinterdistans i V86-1. Per Lennartsson skötte tömmarna bakom Catarina Lundströms häst och efter 1.10,9 första 500 valde han att släppa till storfavoriten Digital Darling. Mitt på upploppet vreds Democrat ut till attack och kopplade greppet samtidigt som Digital Darling tappade travet och galopperade.
Per Lennartsson var het denna onsdag och använde i princip samma segerrecept när han även skrällde med Ari-Pekka Pakkanen-tränade Meadow Match i V86-6. Favoriten Miss Golightly inledde i 1.09.9 första 500 metrarna och det var en öppning som satt i benen när det skulle avgöras.

I övrigt noterade vi…
…att Solvalladominanterna Timo Nurmos och Jorma Kontio kunde räkna in tre dagsegrar. Salt And Lime dominerade V86-3 i spets och Jorma Kontio såg ut att ha full kontroll från start till mål. Debutanten Dream Run (lopp 1) och Alfaz del Pi (lopp 3) var de andra vinnarna.
…att Claes Svensson var hundraprocentig i sin kuskinsats bakom Moving On som fick andra utvändigt från tillägg i V86-4. Det fyraåriga stoet tackade genom att ganska enkelt koppla grepp på favoriten Oracle Kronos genom slutsvängen och sedan gå undan till en säker seger.
– Det löste sig nästan för bra. Vi fick ett kvitto på att vinterträningen gett önskad effekt, sa Claes Svensson som även berättade att Breeders’ Crown är huvudmålet i år.
…att Tino Ärling vann lärlingsloppet (V86-5) med Roger Walmann-tränade Adam’s Eve efter ledning från start till mål.
…att Stig H Johansson-tränade fyraårigen Claes Boko svarade för en läcker årsdebut när han ledde varje meter av stayerloppet över dryga tre kilometer som avslutade V86-spelet.
– Den här är svår att ogilla, det är en fantastiskt trevlig häst. Jag körde 1.12 sista varvet och det var kräm kvar, så jag är väldigt nöjd med vad han presterade, sa kusken Erik Adielsson.
…att en enda spelare klarade alla rätt på V86. Spelaren hade satsat via ATG.se och systemet, som kostade över tusen kronor, innehöll två singelstreck. Spelaren hade satsat på V8, endast utdelning på åtta rätt, och gick därmed miste om utdelningen på sju och sex rätt. Vinsten stannade därmed på 4 371 365 kronor.
De som lyckades få sju rätt belönades med 7 788 kronor och medan sex rätt betalade 324 kronor.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.