Dagens Dubbel Solvalla 3/4-2013

237

DDONSDAG

 

Det gick väl sådär bra för söndagens DD. Jag stod över Macho Gossip i DD-1 pga för dåligt odds om man spelade med Caddie Gallant i DD-2 men det var aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna DD-1 efter att Macho Gossip tagit spets. Nu ska det dock tilläggas att det blev ett ganska dåligt lopp och Åke Lindblom fick styra hela loppet precis som han ville men samtidigt så fanns det ingen som hade häst nog att utmana. BWL Champion som jag trodde en del på galopperade tidigt och var borta ur matchen. 

I DD-2 fick Caddie Gallant göra grovjobbet utvändigt om Ginger Belle men jag var egentligen aldrig orolig, åtminstone inte förrän i sista sväng. Då började CG visa lite trötthetstecken och i utgången så galopperade han till synes uppgivet. Visst fick han ett tungt lopp men man måste ändå bli besviken. Det är inte första gången han gör så heller och det finns helt klart en akilleshäl även på Caddie Gallant. Vann loppet gjorde istället Indescribable som liftat med och kunde spurta till sig vinsten före By Air. Och hade man spelat med Indescribable mot Macho Gossip i DD-1 så fick man ju ett ganska hyfsat odds. Men det är ingen idé att fundera mer över det och nu testar vi en slant på aftonens DD istället.

 

DD-1

Ett småtrevligt fyraåringslopp för ston där vi har en klar favorit i 11 Prowess Kronos och hon är väl lite utöver det vanliga. Full form och trots läget bör det vara en bra chans. Men jag vill dubbla med ett kapabelt sto som gör årsdebut, 5 Love De Luxe. Sören Lennartsson på Umåker tränar och han, citat, ”åker inte till Sthlm för att bli sexa”. Love De Luxe har tränat bra och kan öppna hyfsat från start. Jag tror hon kan ge den stora favoriten en match och jag låser loppet med dessa.

Övriga ston i fältet är klart dugliga och det är ett ganska bra lopp så om man letar efter skrällar så finns det gott om dem. Jag nämner 6 Natascha Crown och 7 Qvintette som två roliga skrällbud. Natascha Crown tycker jag är mest intressant. Hon har årsdebuten avklarad och gjorde en bra insats som trea då. Har hon tagit det loppet på rätt sätt så bör hon inte vara sämre här.

Rank: 11,5,6,7

 

DD-2

Det finns en klar favorit även i detta loppet, 6 Claes Boko. Det är en häst jag verkligen gillar och han har nog en spännande fyraåringssäsong framför sig. MEN det finns lite frågetecken inför årsdebuten. Stig H rapporterar att hans senaste jobb inte var helt tillfredsställande, han ska ha varit lite rullig. Men han säger samtidigt att Claes Boko ska kollas upp och om han startar så förväntar man sig en bra insats. Men jag tycker det känns givet att gå mot honom då det är årsdebut och formen knappast är på topp. Dessutom möter han rutinerade och tuffa motståndare och gör debut över lång distans.

Mitt tips ger jag till en av mina favoritston, 8 Divine Razz. Hon är en tuffing med en skalle av stål och hon kan avgöra detta loppet den tunga vägen. Gick bra senast som fyra och till dagens start kan det bli tal om att rycka skorna fram.

Men jag vill ha med några kusar bakom. 2 Engla Håleryd är liksom Divine Razz en tuff märr och jag skulle inte bli förvånad om de två gör upp om det. Engla har formen på topp och ett bra läge.

4 Aaron Boko och 5 President Bravur vill jag ha med som outsiders då det är två dugliga stayers som kommer från två stall med bra form. President Bravur tycker jag känns mest intressant. Bevisat fin form och Connie siktar nog på att bli Mr. 100% ikväll (två hästar med sig till Valla)

7 Lajo Zenit blev jag överraskad av senast, han mosade dem från dödens sista varvet då. Klaffar det lite här så är han inte borta.

11 Alvena Nonstop kan spurta vasst med rätt resa och han är gynnad av de två strykningarna. Bra form och normalt sett bör han vara med och göra upp om det.

13 Standout kanske är loppets bästa häst men man ligger lågt ifrån stallet och det krävs nog rejäl överpace för att han ska vinna därifrån.

Rank: 8,2,5,6,7,11,4,13

 

DD förslag

Jag låser DD-1 på 5 Love De Luxe och 11 Prowess Kronos.

I DD-2 streckar jag på lite: 2 Engla Håleryd, 4 Aaron Boko, 5 President Bravur, 6 Claes Boko, 7 Lajo Zenit, 8 Divine Razz, 11 Alvena Nonstop. Men jag vill gärna dela upp insatserna lite då vissa kombinationer ger för dålig odds. Se nedan hur jag väljer att spela.

DD-1: 11

DD-2: 8

1 kombination. Den troliga men inte speciellt roliga. Här kan man lasta in en del.

DD-1: 11

DD-2: 4,5,7

3 kombinationer. Lite roligare odds men också en lite mer outsiderbetonad DD.

DD-1: 5

DD-2: 2,4,5,6,7,8,11

7 kombinationer. På de flesta av dessa kombinationer hoppas jag på över 100 gånger degen. Kanske ska man vara lite försiktigare med insatsen på denna DD men sitter den så är det betydligt roligare odds än med 11 Prowess Kronos i DD-1.

Anledningen till att jag inte spelar med 11 mot 2, 6 och 11 i DD-2 är helt enkelt att jag tycker oddsen blir för trista. Visserligen är inte oddset med 11-8 heller speciellt intressant men jag tycker 8 har en bättre vinstchans än 2,6 och 11.

Tvilling DD-1: u-häst 5 mot 6,7,11

Tvilling DD-2: u-häst 5 mot 2,4,7,8,11

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.