Resultat V86: Svanstedt Kung på regnigt Vaggeryd

226

svanstedt_kung

Åke Svanstedt stod i centrum när Vaggerydstravet bjöd in till årets största tävlingskväll.
Polar L.B. och Ravenna glänste i ett V86-hattrick under regnplågade förhållanden.
Någon tur med vädret hade sannerligen inte Vaggerydstravet när man tog över onsdagsansvaret att arrangera V86. Regnet porlade ner under början av kvällen vilket resulterade i tungsprunget underlag och beskedliga segertider.
Att Åke Svanstedt behärskade förutsättningarna bäst var kanske ingen överraskning och det började i första avdelningen där fjolårets dubble E3-finalist Polar L.B. visade att han lär ha en del att hämta i årgångsloppen även i sin nya regi.
– Han hade nog vunnit hur det än blivit kört, han var bäst i loppet. Det är en bra häst och nästa start blir försök till Sprintermästaren, då får vi se om han är snabb nog också, sade en nöjd Svanstedt sedan han kört till tidig ledning i Max Flukts lopp över tre varv och reglerat motståndet efter behag.
Danskfödde femåringen Ravenna fick däremot visa snabbhet redan nu då han svepte fältet på imponerande sätt och noterade kvällens mest respektingivande segertid på 1.14,0/2 140 meter autostart.
Tredje fullträffen som avrundade omgången och fastställde utdelningen till drygt 50 000 kronor kom genom Echo’s Girl som spårade varje meter i Diamantstoet.
– Jag är nöjd med dagen, hästarna har gått bra, summerade kvällens segerherre.

Ingen respekt för chefen

Hade det inte varit för en lärling i stallet kanske Svanstedt kunnat bokföra en fyrling.  Men Ville Nisonen visade ingen respekt för chefen och ”stallskriket” Gaio Crown när han satte sig utvändigt med egenägde Virvel och tryckte favoriten mör.
– Jag visste att hon hade chans på förhand och hade tänkt köra i dödens, förklarade Nisonen som jobbat drygt tre år i Sveriges största travstall, men även har två hästar på den egna träningslistan vid sidan.
Om Polar L.B. dyker upp i Sprintermästaren kan han mycket väl få tampas med Perfect Power. Peter Untersteiner aviserade i alla fall intresse för hemmabanan Halmstads travfest om två veckor efter den enkla spetsviktorian i ett trevligt fyraåringslopp.
– Han var riktigt fin i dag, jag njöt verkligen i två varv. Han går en bra bit i klasserna tror jag, hästen är lugnt tagen och har haft en klen kropp. Jag tror att han är ämne till en snabbloppare, mös Untersteiner.
Ett annat fyraårigt ”ämne” är Jerry Riordans Poker Bi som höll ifrån sig U.P.W.Sund i kvällens häftigaste duell, sida vid sida sista halvvarvet.
Ytterligare en favorit som höll var Ulf Stenströmers Depardieu medan Veronica Hagström-tränade Pling Plong blev den som drog upp utdelningen genom att spåra hela vägen i smått överlägsen stil för Stefan Söderkvist.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.