Rikard N Skoglund inför Solvallas V75-finaler

209

Rikard N Skoglund

Hallå där…
… kuskligafyran i Sverige Rikard N Skoglund, som har flera riktigt fina chanser i Solvallas V75-finaler på lördag.
– Perfect Dynamite, On Track Piraten och Weekend Fun har chans alla tre. Vem som är den bästa är mera en smaksak på förhand, säger Sundsvallskusken.

Du får chansen igen bakom ”evighetsmaskinen” On Track Piraten på Solvalla i den första deltävlingen i Olympiatravet (V75-6). Ingen har kört en bättre häst sa du en gång.
– Hästen är en levande legend – det var det jag menade. On Track Piraten kommer att gå till historien som en av de största i Sverige tror jag.
Ni är obesegrade efter tre starter tillsammans du och ”Piraten”. Men nu blir det väl svårt att hävda sig från ett elftespår?
– Otur. Men samtidigt är det ett gäng startsnabba hästar som alla vill till ledningen där framme och eftersom On Track Piraten inte så våldsamt startsnabb hade han riskerat att få trava i dödens med ett framspår. Han har ju visat att han har bra form och jag tycker att han är som vassast då han får gå med i ryggar i bra tempo. Vi hoppas på en utdragen körning. Den här i form är farlig, oavsett spår.
Östersundshästen Weekend Fun (V75-7) fick Björn Goop ta över i den senaste starten och körde då till seger. Nu är det du som sitter bakom igen.
– Klarar man inte av att bli ersatt ibland har man valt fel yrke. För så där är det att vara catchdriver, ge och ta. För någon vecka sedan fick jag köra Stepping Spaceboy i stället för Söderkvist och med Weekend Fun blev det jag.
Du kan vinna din tionde seger tillsammans med hästen på lördag. I tidningen Travrondens onsdagsutgåva pratar tränaren Daniel Wikberg om barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Fullt test mot ledningen som det låter!
– Han fick ett lämpligt lopp på Färjestad när han kvalade in till det här och vann utan att behöva visa allt. Bra för honom. Spår fyra är ett jättebra utgångsläge och han är startsnabb. En jättefin häst som vuxit in i silver nu. Jag ser Jorma Kontio som den största konkurrenten om ledningen med Global Trust. Jag gör ett allvarligt försök på spets eftersom jag tror att spetsaren också är hästen att slå i det här loppet.
I bronsfinalen (V75-3) jagar du tredje raka med starke Perfect Dynamite. Spår två måste vara helt perfekt?
– Han var ju brutal då vi vann V75 i den näst senaste starten. Senast gick han med jänkarvagn i ett vanligt lopp i Gävle och visade att han kunde flytta på sig då det handlade om kort distans. Nu är det bara att köra ”rakt fram” från det här spåret och planen är väl att sig till ledningen även med den här. Missar jag spets kommer jag att sätta upp ett högt tempo ändå. Det här är ingen häst jag skulle vilja ha utanför mig om jag satt i ledningen i alla fall.
Okashi Cheri (V75-2) och klass II-finalen. Är det slantar som gäller med den?
– Spår nio är ett bra utgångsläge för att smyga med. Han var jättebra då han vann på Bergsåker för mig men det är ändå tufft att tro på seger nu. En framskjuten placering bland de fyra bästa är målsättningen, slutar Rikard N Skoglund.

Föregående artikelFörsta 500 meterna klockades till 1.04.9!
Nästa artikelV86 eftersnack: Fyra hästar till start – Tre segrar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.