Riordan kommer med EN häst…

113

riordan

USA-bördige Jerry Riordan kan redan nu konstatera att 2015 blir hans bästa år sedan han inledde sin tränarkarriär i Sverige för fyra år sedan. Som grädde på moset kan Halmstadtränarens Treasure Kronos kvala in till finalen av Breeders Crown för treåriga ston under söndagen.

 Under söndagen körs semifinaler i Breeders Crown för tre- och fyraåringarna. Förutom den goda kvalitén på den sportsliga fronten så kryddas även dagen med en V75-omgång. En som åker till Solvalla med endast en häst är Jerry Riordan. Proffstränaren har 30 hästar på träningslistan och går mot sitt bästa år i sitt nya hemland, någonsin.
– Det har gått väldigt bra i år. Däremot måste jag säga att det har gått lite troll bland starthästarna de senaste veckorna. Vi har inte alls haft någon tur, även om hästarna har känts och sett jättefina ut.
Under oktober månad hade han hästar till start i mångmiljonlopp. Rod Stewart startade i VM på Yonkers och Tango Negro representerade stallet i Italienska Derbyt, men några framgångar blev det inte.
– Det är tyvärr tillfälligheter. Jag tycker att hästarna håller god kvalité och det har hela tiden varit min tanke att vara med i de större loppen.

Välstammad madame
På söndag hoppas han kvala in till ytterligare ett storlopp. Treasure Kronos är Jerry Riordans vapen och det är ett minst sagt välstammat sto.
– Mamman är syster till Maven och hon själv tjänade närmare tre miljoner kronor. Det är en väldigt lättravande skapelse som gör allting väldigt enkelt på tävlingsbanan.
Än så länge har Treasure Kronos gjort sex starter och även om det bara har blivit en seger så här långt så har prestationerna viskat om att det finns stort kunnande.
– Näst senast på hemmaplan så gick hon utvändigt om ledaren och kom i mål på en tid som var under det dåvarande banrekordet. Insatsen var femstjärnig, men vi är rädda om henne och därför blev det ett betydligt lugnare upplägg senast.
I senaste starten hamnade hästen långt bak och gick 1.12,5 sista 700 meterna. Då var det inte förrän 400 kvar som hon fick fritt spelrum.
– När luckan väl kom pinnade hon på riktigt starkt. Med tanke på att hästen fortfarande är orutinerad så tror jag hon går framåt väsentligt med det loppet i kroppen och det märks i träningen att hon utvecklas hela tiden.

Rycker skorna för första gången
Motståndet är som sig bör tufft. Med i startlistan, V75-2, finns hästar som Oaksvinnaren Spoil Me, Tunika med över två miljoner på kontot och Faye Bros som var före Treasure Kronos i mål senast.
– Det blir ingen enkel match, men samtidigt har vi ett bra spår till skillnad från både Tunika och Spoil Me. Dessutom kommer jag rycka samtliga skor på Treasure Kronos och det tror jag kommer bli bra, riktigt bra alltså.
De fyra främsta i mål tar sig vidare till final och förhoppningarna från Jerry Riordans sida är höga.
– Givetvis startar jag för att jag tror att hästen är bra nog. Främst gäller det att ta sig till final, men ska man få ett fint spår i finalen gäller det att ge allting redan i försöket. Jag litar på min häst och tror att hon räcker långt, avslutar Riordan.
I finalen väntar 800.000 kronor till vinnaren. Om Treasure Kronos är en av finalisterna på Sundbyholm den 8 november vet vi på söndag eftermiddag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.