Robert Bergh avstängd: ”Inget Elitlopp för Hail Mary”

101

Robert Bergh avstängd: ”Inget Elitlopp för Hail Mary”

Hail Mary gjorde en kanonprestation som tvåa och förlorade med minsta möjliga marginal mot Don Fanucci Zet.
Robert Bergh blev dock avstängd över elitloppshelgen för ”övrig felaktig drivning”
Nu är det bestämt att det inte blir någon start för stjärnhästen i det stora slaget på Solvalla.
– Jag kan nu bekräfta att det inte blir något Elitlopp för vår del, säger Robert Bergh till Trav365.

Berth Johanssons Memorial bjöd på en makalös duell på Umåker under lördagen. Ledande Don Fanucci Zet stred sida vid sida upploppet ner mot utvändige Hail Mary. De båda nådde mållinjen jämnsides men nosen först hade Daniel Redéns häst som är elitloppsfavorit.
Efter loppet öppnade Robert Bergh upp för att Hail Mary tog ytterligare ett steg närmare en start i Elitloppet och var mycket nöjd med sin häst som han tyckte gjorde en enormt bra prestation. Men glädjen blev kortvarig då måldomarnämnden på Umåker bestraffade Bergh med 3000 kronor i böter och tre dagars avstängning. Detta för som de bedömde det som en ”övrig felaktig drivning”. Olyckligtvis sträcker sig den avstängningen över elitloppshelgen och det ges heller ingen dispens för att köra i det stora sprinterloppet på Solvalla.
Lite senare på lördagskvällen kom beskedet att Robert Bergh nu beslutat att det inte blir något Elitlopp för Hail Mary.
– Vi hade en fot inne men i och med det här så säger jag nej. Helst hade man ju veta tacka nej på andra grunder som rör hästen men nu blir det så här. Jag hade faktiskt bra vibbar gällande Elitloppet efter loppet – men allt blåstes bort nu, säger Bergh till Trav365.

”Är så jävla dåliga”
Åby-tränaren är väldigt irriterad över domslutet på Umåker.
– Jag tycker ST (Svensk Travsport) är så jävla dåliga, det blir fel vad dom än gör. Alla följer loppet med spänning men det är några i ”huset” som bekymrar sig om drivning. Det var lika förra lördagen på Åby (då stängdes Eric Raffin av efter segern med Delia du Pommereux, red anmärkning).
– Vill man hitta fel så gör man det. Jag schasar lite på hästen med tömmen, men det är uppenbart att det inte är något som skadar hästen. Jag är emot våld mot hästen och fula drivningar och enhandare vi sett vid några tillfällen, men de händelserna måste attackeras separat. Nu blir det ju helt fel, fortsätter Bergh.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.