Inför V75 (söndag): Elitloppsvinnaren är tillbaka

62

Inför V75® (söndag): Elitloppsvinnaren är tillbaka

Regerande elitloppsvinnaren i ett ramlopp.
Det är faktum när Danmark dukar upp för årets travfest.
Vid sidan av Copenhagen Cup gör nämligen Cokstile comeback för ny tränare och kusk.
Detta i ett tilltänkt genrep inför Elitloppet.

V75® från Danmark.
På söndagen kör vårt södra grannland sin största tävlingsdag för året.
Copenhagen Cup är det givna huvudnumret trots att loppet i år tappat sin Grupp 1-status.
Det har inte hindrat danskarna från att samla ett internationellt gångbart fält med outslitliga fransyskan Bahia Quesnot och svenske derbyvinnaren Cyber Lane som de mest meriterade med över 28 miljoner kronor insprunget tillsammans.
Och apropå derbyvinnare så finns ytterligare två på startlinjen i hemmahoppet Extreme och Veijo Heiskanens finske Benjamin Evo.
Det svenska laget kompletteras av Joakim Lövgrens Sevilla och fjolårsvinnaren Heart of Steel, där avstängde Peter Untersteiner åker till Köpenhamn för att se nederländske Robin Bakker sköta tömmarna på sitt elitloppshopp.

Ingen friplats som regerande mästare
Italien representeras av Zaccaria Bar från det stjärntäta Gocciadoro-stallet och norskfödde Chief Orlando.
Men ännu mer spännande ur elitloppssynpunkt är dennes norske kullkamrat och numera stallkamrat.
Regerande elitloppsvinnaren Cokstile har inte synts på tävlingsbanan sedan segern i Gran Premio Costa Azzurra i Turin i september – då han närmast besegrade Zacon Gio, Vitruvio och elitloppsklare Vivid Wise As.
Nu är det dags för åttaåringen som tilldömdes segern i Elitloppet i fjol efter att målettan Propulsion fått sina resultat i Europa strukna – detta sedan det framkommit att hästen genomgått en otillåten operation i USA som fyraåring.
Enligt italienska medier är målet att försvara titeln i Elitloppet, men Solvallas sportchef Anders Malmrot påpekar att man inte har någon friplats som regerande mästare utan att hästen måste prestera på banan för att vara aktuell för en ny inbjudan.

”Ge hästen ett enklare lopp”
Skötaren Anu Intonen berättar för danskhv.dk varför nye tränaren Mattia Orlando väljer att gå ut i Copenhagen Open istället för huvudloppet.
– Det är för att ge hästen ett enklare lopp i comebacken. Det är trots allt åtta månader sedan han startade. Han har verkat som avelshingst och då fått mindre träning än normalt. Men nu tränar han riktigt bra, förklarar Intonen för danskhv.dk.
En annan anledning kan vara att Copenhagen Open körs över elitloppsdistansen, vilket på Charlottenlund innebär 1 600 meter.
Trots det relativt futtiga förstapriset på 75 000 danska kronor ser det inte ut som någon straffspark för elitloppsvinnaren och hans nye kusk Vincenzo Gallo som ska stångas med franske 1.10-travaren Digne et Droit, formstarke nederländaren Ids Boko, ärrade hemmaveteranerna Slide So Easy och Tycoon Conway Hall samt Peter Untersteiners snabbfotade Generaal Bianco.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 (söndag): Redo att försvara titeln
Nästa artikelRobert Bergh avstängd: ”Inget Elitlopp för Hail Mary”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.