Robert Bergh inför V75 Jackpot

293

Robert Bergh inför V75 Jackpot

Robert Bergh har ingen häst med i Paralympiatravets final men är ändå i blickfånget inför lördagens V75-jackpot på hemmabanan Åby.
– Indra’s Secret är min bästa chans, säger topptränaren.

Högklassig sport och en jackpotspäckad sjurättspott på V75 som beräknas uppgå till minst 60 miljoner kronor. Den sportsliga höjdpunkten är finalen av Paralympiatravet (V75-7), där en miljon kronor väntar på vinnaren, men omgången håller fin klass rakt igenom och Åbytravets dominerande tränare Robert Bergh har flera segerfarliga hästar till start.
– Indra’s Secret (V75-4) är min bästa chans. Det är perfekt för henne med stodivisionen och 2 600 meter och hon har fått två lätta lopp här nu, så det är riktigt på topp. Hon har kvalitéerna att ta hand om loppet själv, säger han.

”Formen bara stiger”
Ytterligare två av Robert Berghs hästar är på torsdagseftermiddagen förstarankade av spelarkollektivet. Först ut av dessa är Ivory di Quattro (V75-2) som tagit två raka segrar efter uppehåll.
– Honom är jag smått optimistisk på. Distansen passar bra men det är några bra hästar på förstalinjen så det blir väl inte helt lätt. Men han känns otroligt bra i år så vi är inte slagna på förhand i alla fall.
Ivory di Quattro har tävlat utan framskor i sina två senaste lopp. Den här gången ska han gå barfota runt om. Det ska även Vikens High Yield (V75-6) göra, men för hans del är det inget nytt. Han har sprungit utan skor i årets samtliga fyra starter, av vilka han har vunnit tre.
– Viken High Yield har formen på topp. Han har ju vunnit väldigt lätt och kommit i mål med mycket krafter kvar varje gång, så formen bara stiger på honom. Det klart att jag är nöjd med läget (spår 5) och även om jag vet att det alltid är några bra emot när man går ut på V75 kan jag inte vara annat än nöjd med förutsättningarna.

Tufft i stoeliten
Robert Bergh selar även ut två hästar, Miss Sober och Au Pair Girl, i den inledande stoeliten, men att de ska ha med segern att göra tror han inte.
– Jag tror väl inte att de behöver tas med på kupongen. Miss Sober har lopp i kroppen och ser stark ut och hon brukar var med i främre träffen, men att hon ska vinna är inget jag riktigt tror på.

Föregående artikelEmmi Overby får sin passhäst som ridhäst
Nästa artikelJanne Jackpot har klart för sig inför V75 med JACKPOT!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.