Rocky Egedal gillar distansen

35

image-7

Halsproblem och underhåll av ett framknä.
Nu är danske långskubbaren Rocky Egedal på gång igen efter en problemfylld vår och sommar.
Efter två raka segrar i lättare gäng i Danmark blir det hetluften igen i svenska V75 på lördag över favoritdistansen tre kilometer.

Inför Harper Hanovers lopp på Solvalla i maj hade danske amatören Börge Mathiesen satt sin häst i bästa form i skogarna inte långt från Legoland i Billund.
I loppet satt Örjan Kihlström i rygg ledaren, bakom vinnaren Indigious och Erik Adielsson och skulle normalt ha liftat med rätt länge tillsammans med Rocky Egedal som är en av Danmarks effektivaste hästar över tre kilometer.
Allt tog dock slut på några steg. Örjan Kihlström märkte att något var fel och slutade köra på Rocky Egedal som slutade bland de sista i mål.
– Rocky hade inte visat något som indikerade att han var sjuk. När vi kom hem till Danmark kollade vi honom och han var dessvärre röd i halsen och hade en virusinfektion. Örjan var fantastisk som så snabbt kunde märka att det var något galet med Rocky och bara lät honom bara falla tillbaka, säger Börge Mathiesen, amatör på Billunds travbana med sex hästar på träningslistan.

Normalbra form
Rocky Egedal fick ta det lugnare i juni och juli. Efter två uppmjukande starter i augusti behandlades hästen i höger framknä som spökat några gånger.
Inför lördagens start under jackpotomgången på Jägersro ståtar hästen med två raka segrar tagna under hösten.
– Det har handlat om starter i Århus och Billund i förhållandesvis lätta sällskap. Men jag har varit nöjd med honom och nu är känslan att han kan hävda sig i Sverige igen. Han är inte alls i samma form som han var till Harpers i maj, men han är i ”normalbra form” om man säger.
– Jag kikar på hans puls när vi tränar i skogen hemma och den är normal och ger bra indikationer.

Lövgren tror på Rocky
En kusk som gillar hästen är Joakim Lövgren på Jägersro. Lövgren har lyckats bra med dansken och har bokfört sig för fem segrar med Rocky Egedal.
Rocky och Lövgrens fyra senaste framträdanden har varit särskilt lyckosamma. Tre förstaplatser och en andraplats just över lördagens distans, 3140 meter.
Joakim Lövgren tippar sig också etta med Rocky Egedal i kusk- och tränartipset Fem tippar V75.
– Över två kilometer finns det många lika bra som han i Danmark. Det är tre kilometer som är hans stora styrka. Joakim säger att Rocky är en av de där hästarna som kan fortsätta i ett högt tempo efter några varv och avsluta 1.11 sista kilometern. Men om han kan det på lördag vet jag inte. Allt känns bra men som sagt har han inte lika bra form som i våras, säger Börge Mathiesen.
Rocky Egedal står med 20 meters tillägg i V75-3 på Jägersro på lördag. Chansen?
– Den är svårbedömd för mig. Rocky ska kanske med på systemen men jag är bland annat bangen för en sådan som Alkalizer Am som är en riktigt fin häst. Och så tycker jag att United K.K. är bra, en dansk som jag tror kan vara farlig att glömma.
När reser ni till Sverige?
– Vi har fyra timmar till Malmö och borde vara framme tidigt på eftermiddagen. Det blir en spännande start för mig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.