Roger Nilsson inför V64 Grand Slam

55

v64 grand slam

Han har kommit tillbaka på bästa sätt efter hjärtmuskelinflammation och radat upp topprestationer.
På söndag tillhör Raz Mackenzie segerbuden när jackpotmiljonerna ska fördelas på V64 i Boden.
– Han har lyft sig en nivå och jag har börjat träna honom lite tuffare, säger Roger Nilsson.

Roger Nilsson var Bodentravets tredje vinstrikaste tränare under fjolåret, bakom Petri Salmela och Hanna Olofsson. 1,4 miljoner kronor sprang Nilssons hästar in och hedershästen Raz Mackenzie (V64-5) stod för över en tredjedel av den summan.
– För min verksamhet har han egentligen betytt allt. Han är en häst som gör att jag får vara med i V75 och han har hela tiden lyft sig i takt med de pengar han har tjänat. Nu är han snart uppe i gulddivisionen och jag tror inte att han gör bort sig där heller, säger Roger Nilsson som inte bara tränar och kör utan också äger Raz Mackenzie tillsammans med sin fru Ingela.
Totalt har Raz Mackenzie vunnit 23 av 65 lopp och sprungit in nästan 1,4 miljoner kronor. Det hade kunnat vara betydligt mer om inte hästen drabbats av en hjärtmuskelinflammation hösten 2015.
– Det har varit ett brokigt år och han var väl inte riktigt tillbaka efter hjärtmuskeln förrän i slutet av sommaren. Men nu är det rätt drag i honom. Han litar på sig själv igen, har fått tillbaka självförtroendet och vågar ta i för fullt.

Trivs med krävande förhållanden
Det dröjde ända till slutet av augusti innan Raz Mackkenzie var en vinnare igen men efter det har han gått från klarhet till klarhet. I november vann han silverdivisionen i V75 från ledningen och i sina senaste två starter har han levererat tunga slutvarv från positioner långt ner i kön. Näst senast räckte det till seger och senast utmanade han hårdingen Narold Vox över upploppet.
– Det känns som att han har lyft sig en nivå jämfört med innan hjärtmuskelproblemen och vi har gått upp ett snäpp i träningen också. Sedan är han gynnad av lite kärvare förhållanden. På sommaren kanske han inte kan springa så fort som det krävs men det biter bra för honom när det blir mer utslagsgivande förhållanden.
Krävande förhållanden är något man kan räkna med i Boden på söndag.
– Vi har det fantastiskt gott här nu med 33 minusgrader. Men med kyla finns bara möjligheter. Med värme är det värre, då är enda alternativet att klä av sig naken, säger Nilsson och skrattar.

Rundar allt?
Det är jackpot på V64 och i sexrättspotten lockar sex miljoner kronor. Blir någon ensam om alla rätt utfaller emellertid en ännu högre belöning. Då blir det ”Grand Slam” och vinnaren inkasserar tio miljoner kronor. Raz Mackenzie kan visa sig värdefull att ta med på kupongen.
– Det här loppet är ett led i matchningen inför V75 på Bergsåker 28 januari och spår elva över 1 600 meter drar ner möjligheterna. Men han tål att gå sista varvet i tredjespår och kan runda dem ändå. Up Up And Away blev jag imponerad av i Uleåborg senast men vi får hoppas att omständigheterna är till vår fördel. Öppnar de lite för tufft där framme kommer Raz Mackenzie att ta många till slut. Jag tror alltid på chans med den här hästen och jag blir förvånad om han inte är med bland de tre främsta.

”Tror på ganska bra chans”
Roger Nilsson har ytterligare två hästar inom V64-spelet som kan få utdelningen att dra i höjden.
Execute (V64-4) gjorde ett riktigt bra lopp senast med tanke på att han hade varit sjuk och stått på medicinering inför det. Nu är det perfekt läge och bra distans. Jag tror att han har flyttat fram formen men jag vet inte riktigt var jag har honom och känslan är kanske att han behöver ett lopp till innan toppformen sitter där. Jag kommer att köra lite på chans och tar man med fyra hästar i loppet tycker jag att man ska ta med honom.
Desuper Filius (V64-6) har gjort det jättebra hos mig. Det är en lite otrygg häst och det känns som att han landar mer och mer och börjar lita på sig själv. Han har gjort två riktigt bra lopp på slutet men suttit fast för länge. Formen är bra och utgångsläget perfekt. Jag tror på ganska bra chans med honom.
Nilsson har även en lånestyrning i V64-1 som han vann med senast.
Aztec Boko (V64-1) är en fin häst med väldigt hög kapacitet. Han är nog inte borta.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.