Roger Nilsson med en STOR profil inför V86 4 maj 2014

235

image-16

Inte många travhästar är större än Raz Mackenzie.
1.73 över manken inger respekt.
Men kan störst även vara först i V86:ans tredje avdelning på onsdag?
– Det är några tuffa emot, men det kan vara farligt att glömma honom nu när han börjat orka med sin stora kropp, säger tränaren Roger Nilsson från Piteå.

Solvalla kör V86 tillsammans med Bergsåker den här veckan och det är i ett av loppen i Sundsvall vi kommer att få se sexårige bjässen Raz Mackenzie.
Roger Nilsson åker även ner med helbrodern Strooper (V86-5). En ännu större häst visar det sig!
– Strooper är faktiskt tre centimeter högre. Det är från mamman Good Looking det här kommer. Jag hade Moneyspinner tidigare efter henne och han var stor han också men inte alls så ”fullvuxen” som de här bröderna, säger Roger Nilsson.
Raz Mackenzie är stallets bästa chans på onsdagen. Sexåringen omnämndes som ett rysarbud i V75 på Umåker men där blev det galopp för två starter sedan.
Senast var hästen rejäl vid seger i ett V64-lopp hemma på Bodentravet. Raz Mackenzie är något extra och Roger Nilsson kunde inte hålla känslorna borta i vinnarcirkeln.
– Han har fått en helt annan styrka efter den här vintern då vi tränat honom väldigt mycket. Nu orkar han skjuta på och får verkligen betalt för sitt enormt stora steg. Han var verkligen fin och behövde väl den här tiden för att fylla upp den stora kostymen.

Tar tid med bjässar
Travare en bit över 1.70 i mankhöjd hör inte till vanligheterna. När stora kroppar ska bäras i höga farter kan det bli problem.
– Men de är ganska lätta i kroppen båda bröderna och klarar sig därför bra. Men helt klart tar det lite extra tid för de stora. Kanske får man lägga på ett år i utvecklingen när man räknar, säger Roger Nilsson.
Raz Mackenzie är startsnabb. Är det en nackdel med ett spår i det andra ledet bakom bilen i V86-3?
– Han fick ett nionde och mot de här hästarna blev det bästa tänkbara tycker jag. Nu behöver jag inte fundera så mycket på vad han ska göra från start. Vi är i rätt spår och det är bara att skjuta på. Vi fick dessutom en jättebra rygg i snabbe Robis Salvation och sammantaget känns det som att det är ett intressant läge.
Hur läser du loppet, ska man strecka Raz?
– Det är absolut bästa motstånd han mött och det blev ett riktigt bra lopp. Samtidigt tror jag han kan bli farlig om det klaffar. Han mår bra av extra fäste och den enda ändringen vi gör nu är att han troligen får längre brodd i skorna. Jag tycker att han fungerat bättre bakifrån tidigare, även om han var väldigt bra senast. Vid segern senast var det första gången som han riktigt tävlade mot konkurrenterna alldeles själv. Det känns som att det äntligen tänts en liten ”tävlingsjävel” i honom.
Så till den tre centimeter högre brorsan Strooper i V86-5. Är han ”vuxen uppgiften”, om vi nu ska skämta till det. 
– Han har gjort två bra lopp sedan han kom till oss. Kanske behöver han ett år till på sig att komma i kostymen, men jag tror inte han är chanslös på onsdag i alla fall. Raz Mackenzie är en dock bättre chans…även om man aldrig vet när det gäller trav. Strooper mötte bra hästar på Åby ifjol och gjorde det bra. Inga ändringar.
Du har även en tredje häst med dig; den mera normalvuxne Inhibited i V86-1.
– Han är med för att eventuellt få lite pengar i det där loppet, slutar Roger Nilsson.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Färjestad 3/6-2014
Nästa artikelFem tippar V75 Östersund 7 juni 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.