”Roligare lopp när alla får chansen”

61

Lägg av, ni ska fasen inte kalla mig Favoritfrasse.

Kan ju inte rå för var vi är.

Men jag gör några tappra mothugg.

Alla hårt (över)spelade kan väl inte vinna?

Jag ska inte måla fan på väggen men vi är på Jägersro. Om jag räknat rätt har 18 favoriter vunnit på de 35 senaste V75-loppen som körts på Malmöbanan.

Det är skrämmande 51 procent och ångestframkallande för en seriös kille som mig. Lite mer nyktert kan jag väl slå fast att det är åtminstone en indikation på hur vinden blåser? Nu vill jag ändå lägga till att motsvarande omgång förra året, den 6 februari, vann ingen favorit och sju rätt gav 641 000 kronor.

Min teori är att vi har barfotaförbudet att tacka för det.

Allt positivt kommer från det faktum att hela fältet tävlar med skor. Loppen blir roligare, alla får chansen, inte bara den ledande, skolösa favoriten utan även de som sitter långt bak. Analysen och uppsnacket handlar också om just hästarna, kuskarna, träningen och taktiken. Inte en massa tjat om skor av och på och hur banan är.

En myrslok

 V75-1: Aileron är en profil, en myrslok som kör ner skallen mellan benen och bara kutar på tills de andra inte orkar hänga med. Nu svek han senast och därför går det inte att singelstrecka, trots att han borde få ledningen och trots att Robert Berghs hästar ser ut att vara kraftigt uppåt. M.T.King of ­Cash var urstark på V75 senast och flinar åt den långa distansen. Han är det heta motbudet. Face Ribb tar jag med också. Varför? Skåne, Kolgjini, lite streckad … Fråga inte så mycket.

 V75-2: Bellino B. piper till ledningen och kan hålla den in i mål medan Hank von Håleryd har den bästa utsikten i starten och massor med jobb kvar. Vilket han mycket väl kan fixa, väl understödd av 2016 års komet, Kevin Oscarsson. Glöm inte Secret Mission som är 40 meter bättre än raden och körs av vass grabb i Oskar Kylin-Blom.

Kvicksand

 V75-3: Nej, jag tar inte med Anna Mix, inte om hon ska köras i ryggar och speeda sista biten. Det är kvicksand längst ute vid staketet på Jägersro, ser det ut som, i alla fall på upploppet.

Vi tackar för avslaget och vänder blickarna mot Claes Boko, Spring Erom och Nahar, i den ordningen.

Även Västerboonthenews ska med, på spets och Jägersro och ingen som trycker – väl? Flex ­Lane såg grym ut senast, honom gillar jag.

 V75-4: Det här leder Flo ­Rida Sea och Örjan Kihlström från start till mål. Eller så blir de ner­spurtade av Valentino Strix. Jag vet inte så noga men föredrar att gissa på ledaren med stjärnkusk dylika gånger. Så det blir spik.

 V75-5: Glöm inte bort Nonstop Cheri. Gör som ni vill i övrigt men ignorera inte honom. Han var inte körbar senast men dunderbra i två raka i bonngäng före det.

 V75-6: Gillar det inte men gör som hela Sverige och spikar Aron The Baron. Äsch. Alter­nativet är att inte spela alls och … det är inte jag. Hur ska han kunna torska?

 V75-7: Sangria Knight är draget. Kommer hon till ledningen är det över. Mulligan försöker sig på samma upplägg och Red Rose America med Örjan låter som halva är inne.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 4, 6, 11 (res 5-12)

V75-2: 2, 3, 13, 15 (res 14-1)

V75-3: 2, 3, 4, 10, 12 (res 8-7)

V75-4: 1 Flo Rida Sea (res 9-11)

V75-5: 4, 7, 9, 11 (res 10-1)

V75-6: 2 Aron the Baron (res 9-3)

V75-7: 3, 6, 12, 13 (res 15-2)

960 rader/480 kronor

Helgens tips

1. 1 Flo Rida Sea (Jägersro, V75-4)

Spets och slut, hämta ut. Heja Örjan.

2. 3 secret Mission (Jägersro, V75-2)

Ser ut att vara i hiskelig form. Rysaren.

3. 11 Nonstop Cheri (Jägersro, V75-5)

Glöm senast. Kan massor. Roligt drag.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Roligare lopp när alla får chansen”

Föregående artikelTravhästarna dog – på färja till Sverige
Nästa artikelFarfar Bergh inför V75 på Jägersro

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.