Roxane Griff är Världens Montédrottning!

98

roxane griff montedrottning
Järnstoet försvarade sin titel i Prix de Cornulier och tjänade tre miljoner kronor.
Jockeyn Eric Raffin svarade för en mästerlig ritt och bjöd på en galen målgest som kunde kostat segern…

Solen lyste från en klar himmel över Paris som bjöd på bästa tänkbara januariväder när Prix de Cornulier avgjordes på Vincennes på söndagen. Från läktarna på världens kanske vackraste travbana syntes landmärken som Eiffeltornet och Sacré-Cœur i fjärran.
Men årets upplaga av världens hårdaste montélopp (trav under sadel) kommer knappats att bli hågkommet för vädret… nej, istället kommer publiken att minns segergesten.
Jockeyn Eric Raffin släppte tyglarna på titelförsvararen Roxane Griff och red över mållinjen med två sträckta armar. Samtidigt bröt Roxane Griff utåt i banan och när mållinjen skars var hon nästan ända ute på publikplats samtidigt som Tiego d’Etang avslutade formidabelt långt in i banan.
Det blev stenhårt i mål.

Nästa start Prix d’Amerique
En titt på målfotot räddade dock ansiktet på Eric Raffin som därmed tog sin tredje seger i det klassiska montéloppet. 2003 vann han med hästen Joyau d’Amour och så nu två raka med järnstoet Roxane Griff.
Tioåriga Roxane Griff, som tränas av Sébastien Guarato, är inne på sin sista säsong innan hon faller för ålderstrecket och hon har haft en sagolik karriär som blomstrat mer och mer för varje år. 2012 var hon tvåa i Prix d’Amerique bakom Ready Cash och i fjol var hon fyra när Maharajah vann.
Söndagens triumf var värd nästan tre miljoner kronor och totalt i karriären har hon tjänat 27,2 miljoner kronor. Nästa söndag har hon chans att förbättra de siffrorna i sitt sista Prix d’Amerique.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIngves vill dansa Tango i Finland efter V75
Nästa artikelNu är tränarna till Rikstravet 2015 klara

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.