Ingves vill dansa Tango i Finland efter V75

73

trav bastu tango ingves

Västerboonthenews visade att han kommer att räcka till även i högsta klassen när han utklassade motståndet i silverdivionen på Åby.Foto av Kanal 75

– Vi kanske åker till Finland och kör i något stort lopp i sommar, badar bastu och dansar.
Kusken Peter Ingves ser en ljus framtid med Västerboonthenews, som på lördagen imponerade i silverdivisionen på Åbytravet.

Efter två raka andraplatser i V75 fick Västerboonthenews nu en enkel väg till vinnarcirkeln. Han svarade upp innerspåret från start och bortsett från en liten tryckare i första sväng fick körande Peter Ingves bestämma tempot i ledningen innan han i slutkurvan tryckte gasen i botten och lät Västerboonthenews lämna konkurrenterna.
– Jag vet inte om jag har vunnit ett travlopp enklare någon gång. Hästen fick visa hur bra han är. Det gjorde han redan senast men det var skönt att sätta dit honom i dag, sa Ingves som bjöd på segergest när mållinjen skars.
– Det har varit lite oroligt innan för mig. Jag har suttit fast med honom tidigare och öppnat för fort någon gång, så det här kändes för jäkla skönt!
Med segerchecken på 125 000 kronor inräknad ståtar Petri Puro-tränade Västerboonthenews med över 1,4 miljoner kronor på vinstkontot. Han står alltså på tröskeln till högsta klassen, gulddivisonen.
– Han kommer att klara sig bra i guld. Vem vet, vi kanske åker till Finland och kör i något stort lopp i sommar, badar bastu och dansar, sa Peter Ingves med ett segerleende modell större.

Enkelt för derbyhoppet
Ronny Palms derbyhopp Springover hade inga problem med att infria favoritspelarnas förväntningar i klass II. Christoffer Eriksson fick överta ledningen i utgång av första sväng och därmed var loppet över.
– Det är riktigt kul för Ronny och Dennis att de har fått fram en så här fin häst efter alla dessa år. Det är för tidigt att prata om derbyt, det är bra ”bara” det här, men om han fortsätter att utvecklas kanske han kan vara med där i september, sa Christoffer Eriksson.
– Den här hästen är fantastiskt! Redan när han var två år fick jag känslan att det här kan vara min chans i livet. Men det är långt till derbyt och det är egentligen åt helsike för tidig att prata om det, sa Ronny Palm.

V75-seger värmde i Qatar
Favoritparaden fortsatte när Adrian Kolgjini vann från ledningen i klass I med, av pappa Lutfi tränade, Quick Fix. Därefter gav Ulf Stenströmers Network Broline (Magnus Jakobsson) V75-utdelningen en liten skjuts när hon som fjärdehandare blev omgångens fjärde häst att vinna från ledningen i stoloppet. Ulf Stenströmer fick även se sin Oliver Kronos (Björn Goop) spurta hem bronsdivisionen från positionen i rygg på ledaren.
– Vilket härligt liv! strålade Stenströmer och Oliver Kronos ägare, handbollslandslagets målvakt Johan Sjöstrand, twittrade från VM i Qatar:
– Oliven, du är bäst.

Jackpot nästa lördag
I långloppet visade sig Mind Your Face starkast när han från tredje par utvändigt buntade ihop motståndet med Stefan Söderkvist i sulkyn.
– Den här hästen ligger mig varmt om hjärtat. Han har haft mycket problem och varit nära att mista livet. Såna hästar gör en både rörd och glad. Nu ska vi smälta det här och allt beror på hur hästen mår, men jag lurar på något lopp i Frankrike, sa tränaren Lars Friberg.
Att det var barfotaförbud på Åbytravet missgynnade hedershästen Harry Haythrow, som inte hade tävlat med skor sedan 2012. Han spelades ändå till favorit i gulddivisionen och när han planenligt stack till ledningen såg det ut att kunna gå vägen. Men i rygg tassade en annan hedershäst, Stig H Johanssons Kash’s Cantab, och väl understödd av Örjan Kihlström krigade han sig först via open stretch.
Sju rätt på V75-spelet betalade 2 111 kronor och sex rätt gav 32 kronor. Utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor och därmed går den potterna vidare till nästa veckas omgång på Bergsåker. En ensam vinnare med alla rätt kan då håva in 44 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.