Rycktussar ger extra växel på V75?

69

image-5

Daniel Redén hoppas att ett par rycktussar ska kunna ge hans Whitehouse Express en extra växel på lördagen.Foto av LARS JAKOBSSON

Två raka ska bli tre. Daniel Redéns Whitehouse Express blir hårt betrodd på V75-spelet denna lördag och tränaren är förväntansfull samtidigt som han hoppas att hästen, tack vare ett par rycktussar, har en extra växel i sig.
– Vi har testat det i träning och det gav riktigt bra effekt. Nu provar vi i lopp också, säger han.

När Whitehouse Express gjorde debut på V75 i början av mars i år blev han fyra och sänkte samtidigt sitt rekord över medeldistans till 1.14,1. Den gången hade han bakspår och stötte samtidigt på stenhårt motstånd i bland annat Johan Untersteiners Sciacallo O.M, som vann loppet.
På lördagen är det dubbeljackpot, med 60 miljoner kronor i sjurättspotten, på Åbytravet och då förlitar sig många spelare på just Whitehouse Express i V75-2.
– Jag har lite högre förväntningar denna gång än senast. Då ställdes han mot väldigt bra hästar. Hästar som inte finns med i detta lopp, säger Daniel Redén, som ändå är ödmjuk:
– Men visst är det tuffa hästar emot nu också.

”Inte beroende av ledningen”
Solvallatränaren berättar att hans fyraåring har tagit det senaste loppet på ett bra sätt.
– Sist vann han på ett övertygande sätt och han har känts fin i träningen efter det. På lördag blir det dessutom rycktussar på och det tror jag att kan ge effekt, säger Daniel Redén, som vidareutvecklar:
– Vi har aldrig testat rycktussar i lopp, bara i träning, men nu är det dags.
Spår tre bakom bilen denna gång. Hur bra är det för Whitehouse Express?
– Jag vet faktiskt inte. Han öppnar bättre och bättre, men är ingen blixt den första biten. Samtidigt är han absolut inte beroende av ledningen för att vinna utan tävlar bra från alla positioner.
– Men det är onekligen ett bra spår ändå. Därifrån kommer han kunna skaffa sig en bra position.
Hur rankar du hans segerchans?
– Det är svårt för mig att säga. Jag har inte studerat motståndet tillräckligt noga. Det där får spelarna plugga på i stället. Men allting känns bra och jag är optimistisk.

Siktar på Kungapokalen
Någon frekvent V75-deltagare kommer Whitehouse Express dock inte att bli. I och med att hästen är importerad från USA är antalet propositioner begränsade.
– Nej, det finns inte så många passande lopp som är öppna för utländska hästar. Men vi siktar på att starta honom i kvalet till Kungapokalen. Det är vårt primära mål härnäst.

Fotnot: Uttagningarna till Kungapokalen, eller Konung Gustaf V:s Pokal som loppet heter, körs 3 maj på Åbytravet.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.