”Så fin man kan begära – vi spikar”

98

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdag 4 oktober

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Sportbladets travexpert Per Nicklasson spikar Stepping Spaceboy i V86–7.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla, 4 oktober.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

V86–1


Loppet


Wonderboy är en rolig spik i en omgång som ser ut kunna ge bra betalt


Tipsettan


Tilläggshästarna med i första hand Valen­tino Strix, ­Jairo och ­Gijon står bra till i loppet men vi är ­inne på att Wonderboy kan bli jobbig att fånga in. ­Senas fick han dra fram New Moon ­Pellini men när ­denne ut­manade över upp­loppet sträckte Wonder­boy bara på sig. De som fick 13,30 på honom då kan ­vara ruskigt nöjda. Vi andra får hoppas att han är lika bra igen men får vara nöjda med ett lägre odds mot ­hårdare motstånd. Förhoppningsvis ändå med bra spelvärde på V86-spelet.


Motbuden


Valentino Strix avslutar starkt varje gång och har verkligen samlat ihop till en seger. Det här är en bra uppgift för honom. Klassige Jairo var bättre senast än gången före och kan vara ännu vassare nu. Om han är helt på topp blir han svårslagen. New Moon Pellini var som sagt nära Wonderboy senast. Quiz Töll är en fin häst som är snabb ut. Lite diffus form.


Skrällbudet


Jula Extreme – rensar i alla fall lite i öppet lopp. ­Formen är fin men motståndet kanske lite hårdare.


Spetsbudet


Quiz Töll är nog snabbast trots snäva spåret.


! Statistikvinnaren


Jairo.

Vår rankning


2 Wonderboy

10 Valentino Strix

9 Jairo

1 New Moon Pellini

4 Quiz Töll

7 Gijon

3 Jula Extreme

5 Pacific W.F.

6 Petrr Bagger

8 Return to Sweden

V86–2


Loppet


Det är svårt att inte tro på spetsfavoriten.


Tipsettan


Det här är M.T.Insiders typ av uppgift – spetsläge över kort distans. Det är därför han får tipset, med tanken att han ska ­leda runt om. Vi litar ändå ­inte fullt ut på att så blir fallet.

Motbuden


Alex Tröjborg har ett spännande läge ­efter att inte ha haft så bra spår på ett tag. ­Victor A.U. är en underbar häst som alltid gör vad han kan. Trots spåret kan han mycket väl bli farlig. Vi får ­inte råd med mer än tre streck men Valeur, ­Ajlexes Cubano, Don’t Mind Me och Jeepster har alla ­chansen med rätt resor. Mellby Collector också.


Skrällbudet


Sugarmakesmecrazy är en väldigt fin häst.


Spetsbud


M.T.Insider är en raket. Det är Jeepster också, men hon tar inte en längd på M.T.Insider, det gör ingen.


! Statistikvinnaren


Mellby Collector.

Vår rankning


2 M.T.Insider

3 Alex Tröjborg

11 Victor A.U.

4 Valeur

5 Ajlexes Cubano

6 Don’t Mind Me

7 Jeepster

1 Mellby Collector

12 Sugarmakesmecrazy

9 Mr Perfect

10 Camelot Sisu

8 Wannabe Kemp

V86-3


Loppet


Montélopp.


Tipsettan


När han får springa ­under sadel spelar ­distansen ingen roll, då är Raggamuffin lika bra på kort distans som medeldistans. Vi har garderat honom men det här är ett av de mer seriösa förslagen till singelstreck i den här kluriga V86-omgången.


Motbuden


Lawyer Lohr är nog den som gynnas mest av distansen. Han var toppfin i våras då han tog några segrar från ledningen. Gick sedan ner lite i form under sommaren men verkar nu vara på rätt väg igen. Om han är i toppform kan det bli svårt för de övriga att nå honom, ­speciellt om ryttaren kan moderera tempot lite bättre än vad som var fallet i Lawyer Lohrs senaste start. Ragga­muffin är lite bättre montéhäst än stall­kamraten Red Hot Snapper. Men den senare är inte så ­mycket ­sämre än att han skulle kunna slå till om ­Ragga­muffin råkar ut för någon form av positionstrubbel ­eller ­liknande. Hanna Banker och He’s a Diffacolt gör ­båda sina första starter i monté. Stall Goop hade ju en ”hygglig” montédebutant i Candor Hall nyligen.

Skrällbudet

Dollar Access är snabb ut och kan med lite tur få en resa bakom ledande (?) Lawyer Lohr.

Spetsbudet


Lawyer Lohr bör fronta.


! Statistik-vinnaren


He’s a Diffacolt.

Vår rankning


9 Raggamuffin

4 Lawyer Lohr

5 Red Hot Snapper

3 Hanna Banker

6 He’s a Diffacolt

1 Gloria Sånna

7 Dollar Access

2 Asterix Hornline

10 Morgan Atlas

8 Odin Töll

V86-4

Loppet


Vidöppet lopp där helgardering verkligen inte ­behöver vara fel.


Tipsettan


Swarovski Broline har rygg på två startsnabba och bör ­kunna få en fin resa i draget. Hon är som bäst när hon får den typen av lopp.


Motbuden


Kashmary Night tog sin enda seger hittills från ledningen och så fin som hon var då trodde vi att det var ­början på något bra. Men ­sedan har hon inte kunnat leva upp till det. Ändå lite uppåt igen på ­slutet och med de här tilltalande spåret känns hon ­intressant. Sunwapta Goj gjorde ett jättebra lopp ­senast, framförallt var det starkt att orka bita i hela vägen in i mål efter den tuffa slutrundan.


Skrällbudet


Butterfly Ima har bra fart och kunnande.


Spetsbud


Kashmary Night håller ut Hipster.


! Statistik-vinnaren


Sunwapta Goj.

Vår rankning


9 Swarovski Broline

1 Kashmary Night

4 Sunwapta Goj

2 Hipster

5 Hillcrest Player

6 Butterfly Ima

3 Midnight Victory

7 Tahiti Journey

8 Sheilah Laday

10 Hanna

11 Rita C.D.

12 Crowd Pleaser

V86-5


Loppet


Ingen dålig klass på det här loppet för treåriga ston, men ändå inget höjdarlopp i jämförelse med vad vi vant oss vid under sommaren.


Tipsettan


Vanilla Kronos får ­tipset mycket i brist på annat. Hon har gått ganska bra men har haft svårt att räcka mot lite mer kvalificerat motstånd. Nu är det enklare emot och hon har dessutom spets­chans – borde annars få rygg på ledaren som ju är en mycket bra ­position på Åby.


Motbuden


Alegra B. är nog bästa hästen, senast var hon ­mycket fin. Men det är så pass långt tillbaka som i ­slutet av juni. Efter det var hon struken inför en ­tilltänkt start i juli och man kan ana att det inte har gått helt på räls för henne senaste månaderna. Shestheone Trot hade varit det givna tipset från ett ­bättre spår, ja då hade vi nog till och med ­spikat henne. Nu finns risken att hon aldrig kommer till. ­Chiquitita Diablo var ute i Oaks-kval senast och då fullt godkänd i skymundan. Före det har hon gått ­bättre och bättre för varje start, så gott som.


Skrällbudet


Endora de Busset ser ut att ha lite inombords.


Spetsbud


Vanilla Kronos och Letizia är startsnabbast.


! Statistikvinnaren


Alegra B.

Vår rankning


1 Vanilla Kronos

9 Alegra B.

8 Shestheone Trot

3 Chiquitita Diablo

7 Letzia

4 Staro Litchi

5 Endora de Busset

2 Fine Lane

10 Golden River 

6 Venice Kronos

V86-6


Loppet


Fina hästar, ett par oskrivna formkort. Kul lopp.


Tipsettan


Han Herred höll ­undan knappt men säkert för Louie Brodde från ledningen senast. Han kan leda det här ­loppet runt om men vi sätter litet frågetecken för hans segervila. Där­emot ser Han (Herred) väldigt fin ut.


Motbuden


Louie Brodde är rejäl. Kunde alltså inte rå på Han Herred från dödens men kan kanske få ­lite hjälp på vägen den här gången? Global Signature är en tuffing som visade fin form senast. Araw Hoss och Sloppy Joe är två stora talanger som dragits med skador. Ingen av dem är förmodligen på topp den här gången men båda är så bra att de kan tätstrida ändå.


Skrällbudet


Brokad Brodda kan spurta ner många vid hårt tempo.


Spetsbudet


Han Herred tar ledningen, allt annat är en överraskning.


! Statistikvinnaren


Araw Hoss.

Vår rankning


2 Han Herred

9 Louie Brodde

4 Global Signature

6 Araw Hoss

5 Whisky Akema

10 Sloppy Joe 

3 Milton Sigel

1 Picasso Tilly

12 Brokad Brodda

7 Sapajou

11 M.R.Hungry Eyes

8 Olympic Torch

V86-7


Loppet


Det vore kul om de uppgraderade St Leger en aning. Det är ett av våra mest anrika lopp och dessutom enda storloppet för de fyraåriga hästarna över riktigt lång distans.


Tipsettan


Det här loppet är ­öppet, alla sju kan åka ut till loppet med för­hoppningar om att få åka till vinnar­cirkeln efter­åt. I en omgång där vi ­måste tvinga fram spikarna har vi ­tagit ­ställning för ­Stepping Spaceboy. Vi tycker att hästen ser så fin ut som man kan ­begära. Hur han sedan ska vinna är en annan ­fråga. Det finns chans att han tar sig till ledningen men han gör det inte av egen kraft. Kanske är det ändå bättre med en rygg­resa över så här lång ­distans? Det vi med ­säkerhet kan säga är att dödens bör undvikas av den som ­tänker sig att vinna, det ­gäller samtliga.


Motbuden


Shotproof bör passa bra på distansen. Han har sett fin ut varje gång men inte fått resultaten med sig. ­Bvlgari Peak vann Derbyt i Damnark näst senast och då det loppet går över 3 000 meter har han bevisat att lång distans snarare är en fördel för honom.


Skrällbudet


Bastian T. var sexa i danska Derbyt men gick bra i skymundan. Senast vann han på bra sätt och det ser ut att vara en häst som är på väg uppåt i utvecklingen. Lär bli ytterst lite streckad. Det kan vara rätt, men vi tycker i alla fall det ser ut som en spännande häst.


Spetsbud


Mindyourvalue W.F. är snabb ut och bra nog att kunna leda det här runt om. Han är dock svår att räkna på och har dessutom vilat vilket kan betyda att kusken kan tänka sig ett snällt upplägg. Det skulle kunna öppna för Stepping Spaceboy att överta.


! Statistikvinnaren


Bvlgari Peak.

Vår rankning


6 Stepping Spaceboy

4 Shotproof

7 Bvlgari Peak

1 Mindyourvalue W.F.

3 BastianT.

2 Going to Press

5 Kung Edward

V86-8


Loppet


Revansch för Born Unicorn.


Tipsettan


Born Unicorn var storfavorit att vinna sitt Kriterie­kval men serverades ett på tok för tufft lopp; efter 11,7 från 1 600 till 600 kvar i dödens fanns det inte så mycket kräm kvar till slut, så klart. Åttondespår kan sätta käppar i hjulen nu men i konkurrens med andra tips­ettor i omgången framstår han som en hygglig spik.


Motbuden


Calle Crown var bra senast. Camaro Brick är under utveckling och har perfekt läge.


Skrällbudet


Många potentiella skrällbud i början av slutet av en lång säsong. Inertial avslutade bra senast.


Spetsbud


Born Unciorn har trots spåret vettig spetschans. Calle Crown vill nog gärna ta emot om han kan. ­Camaro Brick kan också öppna.


! Statistikvinnaren


Calle Crown.

Vår rankning


8 Born Unicorn

5 Calle Crown

2 Camaro Brick

4 Captain Knas

9 Free to Party

7 Electrical Storm

6 Mr Deauville

11 Inertial

12 Pane Vino

3 Sethmikael Blanche

1 Bailiff

10 U.B.Cool

NICKLASSONS TIPS:


SPIKEN


Wonderboy (V86-1) var den första spiken vi föll för i omgången, och i ärlighetens namn den enda. De -andra två är nödlösningar i en V86-omgång som borde ge bra betalt. Stepping Spaceboy (V86-7) ser finfin ut men loppet är jämnt. Born Unicorn (V86-8) har svårt läge även om han kan öppna.


LURINGEN


Hårdare emot för Butterfly Ima (V86-4) men vi tycker att hon är en fin och fartfylld häst.


BÄSTA SPELET


Plastrippel: Wonderboy (V86-1), Shestheone Trot (V86-5), Global Signature (V86-6).


TÄNK PÅ ATT …


Jairo (V86-2) har inte startat på lång distans sedan 2015 men det året gjorde han tre starter och tre riktigt bra insatser över 2 640 meter.


Hanna Banker och He’s a Diffacolt (V75-3) gör sina första starter i monté den här gången. Vi gillar verkligen inte det här att hästarna kan gå från trav till monté utan att passera kvallopp. Men vi får väl, som alla andra spelare utom de som rör sin kring den innersta kretsen runt hästarna, leva med att det är snudd på omöjligt att taxera hästarna vinstchanser första gången de startar i monté. Frågan är: Hör det hemma på streckspelen, ska vi spela på det?


KUSKLIGAN


1) Örjan Kihlström 69 segrar

2) Jorma Kontio 50

3) Erik Adielsson 46

4) Björn Goop 40

5) Ulf Ohlsson 31


STORA SYSTEMET


Avd 1: 2 Wonderboy (10–9)

Avd 2: 2–3–11 (4–5)

Avd 3: 9–4–5–3–6 (1–7)

Avd 4: 9–1–4–2–5–6–3–7–8 (10–11)

Avd 5: 1–9–8–3–7–4–5 (2–10)

Avd 6: 2–9–4–6–5 (10–3)

Avd 7: 6 Stepping Spaceboy (4–7)

Avd 8: 8 Born Unicorn (5–2)

4 725 rader/1 181,25 kr


LILLA SYSTEMET


Avd 1: 2 Wonderboy (10–9)

Avd 2: 2–3–11 (4–5)

Avd 3: 9–4 (5–3)

Avd 4: 9–1–4–2–5 (6–3)

Avd 5: 1–9–8–3–7 (4–5)

Avd 6: 2–9–4–6–5 (10–3)

Avd 7: 6 Stepping Spaceboy (4–7)

Avd 8: 8 Born Unicorn (5–2)

750 rader/187,50 kr


CHANSSYSTEMET


Avd 1: 2–10–9–1–4–7 (3–5)

Avd 2: 2–3–11–4–5–6–7–1 (12–9)

Avd 3: 9 Ragamuffin (4–5)

Avd 4: 9 Swarovski Broline (1–4)

Avd 5: 1–9–8–3–7 (4–5)

Avd 6: 2 Han Herred (9–4)

Avd 7: Alla sju startande (6–4)

Avd 8: 8 Born Unicorn (5–2)

1 680 rader/420 kr


DD-SYSTEMET


DD-1: 6–4

DD-2: 8–5–4–2


V5-LOPPEN, SOLVALLA


V5-1: 9 Eelis, 3 U.R.Amazing, 11 Above All Gin.

Outs: 4 Ready K.K.Hall.

V5-2: 9 Global Welcome, 8 Self Explosive, 6 Zoey Kronos.

Outs: 4 Felicity Shagwell.

V5-3: 5 Champion Chip, 3 Rita de Castella, 9 Racer Reo.

Outs: 12 Zacke.

V5-4: 10 Västerbo Pokerface, 9 Chapter N.Neo,
7 Scotch Brodde. 

Outs: 12 Digital Performer.

V5-5: 3 King Jordan, 4 Dust Collector,  6 -Pastor Nybrink.

Outs: 7 Ready to Flex.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Finns inga gränser hur bra han kan bli”
Nästa artikel”Troligen ännu bättre nu – vi spikar”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.