Så har travspelarna vunnit 259 miljoner

111

259 miljoner kronor. Det är summan av de fem största V75-vinsterna genom tiderna.

En av dessa är tagna på lördagens V75-bana i Karlstad.

Så har det gått till.

259 364 689 miljoner kronor. Det är summan av de fem största V75-vinsterna i historien, där den största ligger på 67,3 miljoner kronor, och den femte största på 43 miljoner kronor.

På lördag avgörs V75 på Färjestad i Karlstad, en bana som gett den femte största V75-vinsten någonsin.

Trav365 listar toppvinsterna, och historierna bakom.

”Lever inte speciellt annorlunda”

Den 27 februari 2010 blev en V75-kupong värd 67,3 miljoner kronor, den vinsten står sig fortfarande, drygt sju år senare, som den högsta V75-vinsten någonsin. Mannen bakom jättevinsten, då i 30-årsåldern, har valt att vara anonym – men chattade med Aftonbladets läsare kort efter vinsten.

– Jag lever inte speciellt annorlunda, sa han då.

Vinnaren åkte dock på en resa med 20 vänner, köpte ny bil, och bjöd dessutom V75-kusken Tony Wallin på en lyxresa till Aruba, då Wallin körde en av storvinnarens spikar till seger.

V75 – TV ”Som en Ferrari-bil – går RUSKIGT fort”  

”Aldrig druckit så mycket champagne”

Den näst högsta vinsten från 14 januari 2012 är omskriven, anledningen till det är att mannen bakom verket, Christer ”Chrille” Eriksson, dagen efter storvinsten gick ut i TV4 och berättade att det var han som var hjärnan bakom den V75-lapp som blev ensam med sju rätt.

– Det spelar ingen roll om man vinner tio, 20 eller 30 miljoner, man ska bli ensam med sju rätt, och det har jag blivit nu, sa han i TV4.

Vinsten, på 56,3 miljoner kronor, firade han ute på flera Stockholmskrogar och även i Köpenhamn.

– Jag har aldrig druckit så mycket champagne i hela mitt liv, har han berättat.

Experterna kliade sig i huvudet

För tio år sedan, under 2007, kom två megavinster under ett och samma år, som tar plats tre respektive fyra på vinstlistan över de största V75-vinsterna någonsin. 7 juli, när V75 avgjordes i Halmstad, vann en man i Hallunda över 47 miljoner kronor. Vinnaren har i efterhand berättat hur han trots jättevinsten fortsatt att jobba som vanligt. Bara en dryg månad senare, den 24 juni, small det till igen – då i Kalmar. En kvinna, senare kallad ”Norrlandskvinnan” i media, tog hem drygt 45 miljoner kronor efter en riktig tokrad som fick landets travexperter att klia sig i huvudet. Kvinnan har hållit låg profil efter vinsten, men investerade en del i travet genom att köpa ett par travhästar.

Köpte lyxbil – utan att kolla prislappen

Den femte vinsten på topplistan, och som gör topplistan aktuell inför lördagens V75-omgång, är från 10 december i fjol. Då avgjordes V75 i Karlstad, precis som den gör på lördag. Det var ett kompisgäng och grannar, sju till antalet, och för dom två helt okända personer som blev ensamma med sju rätt och kammade hem hela 43 miljoner kronor. Några i gänget valde att gå ut i TV4 och berätta om storvinsten, där de berättade att någon köpt en lyxbil utan att kolla prislappen, och hur andra blivit förbannade på sig själva för att de lever som vanligt – trots jättevinsten.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Mest felspelade i hela omgången”
Nästa artikelVännernas chock – vann 43 miljoner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.