Sandra, 26: ”Det känns jätteroligt”

13

Hallå där…

…Sandra Eriksson, 26, som har jättechans att ta hem kuskchampionatet hemma i Boden under finaldagen nu på fredag.

– Det känns jätteroligt förstås. Det står mellan mig och Petteri Joki och han måste ta tre segrar och jag inte någon för att han ska vinna.

Du blev historisk som den första kvinnan att ta hem ett championat i Skellefteå 2014 och sedan försvarad du titeln i fjol. I år vann Ove A Lindqvist överlägset och du var långt efter.

– Han var bara bäst i år. Det som talade emot mig i Skellefteå var att jag inte körde breddlopp i år och det strulade med avstängningar och annat. Det var otroligt stort att vinna i Skellefteå men så klart ännu större att vinna i Boden som är en året runt-bana med betydligt fler tävlingsdagar Och så är det ju min hemmabana också.

Vad har du att säga om konkurrenten, finske Petteri Joki?

– Han är tuff, en duktig kusk. Helt klart en farlig en att bara ha några segrar bakom sig. Men det är ändå tre segrar han ska ta för att vinna. Jag leder med två och har fler andraplatser. Jag hoppas ju verkligen att det ska hålla i sig så att det blir jag som tar hem alltsammans på fredag.

Du bildar team med din sambo Petter Lundberg i Boden och i år har Mellby Darling klivit fram av stallets hästar, avdelningen ”rejält sto”. Eller finns det någon annan häst du vill lyfta fram före henne?

– Nej, det är Mellby Darling som glänst lite i år.En lite virrig dam men en häst vi tycker har utvecklats hos oss. Vi har haft ett ganska dåligt år i övrigt med mycket sjuka hästar och problem med halsinfektioner väldigt länge. Men i stort har vi har ett fint material att jobba med. Om jag bara får nämna någon inför 2017 så blir det Easy Tiger Pellini. Han blev påkörd i Boden och gick i backen i somras men vi hoppas att han får visa vad han kan nästa år i stället. En annan väldigt fin som det racklat för i år är Global Science. Det är de två jag tror kan ha de ”lättaste pengarna” att tjäna nästa år.

Du kör åtta hästar under lunchtravet på Umåker på måndagen. Vinner du något lopp?

– En överraskning kan 4 Foajé (V4-3) kanske vara? Hästen har nog ganska bra form men har inte haft den rätta turen med sig i loppen på slutet. Det borde vara hans tur snart.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Sandra, 26: ”Det
känns jätteroligt”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.