Sanity mot Kadett C.D. i årsdebut

193

sannnnaity

Sanity jagar en plats i Elitloppet.
På fredag gör Malin Löfgrens stjärna årsdebut på Bergsåker – och stöter på stjärnor som Kadett C.D. och Rakas
– Det finns inga lätta lopp i den här klassen. Men min har aldrig förlorat en årsdebut, säger Malin Lövgren.

Sanity är publikfavoriten som tog stora kliv mot eliten i fjol. Hästen skulle årsdebuterat för en månad sedan men fick en känning i ett ben och blev behandlad.
På söndagen testade tränaren Malin Löfgren sin ögonsten i lite vassare intervaller på rakbanan och svaret hon fick var att hästen är redo.
– Han går alltid sex intervaller i varierande fart. Nu gick han lite tuffare och kändes bra, berättar Malin Löfgren.
Johnny Takter är ordinarie kusk på Sanity men han åker inte upp till Bergsåker och Sundsvall för att köra den här gången.
– Nej, jag pratade med Johnny och det här är inte det viktigaste loppet. När sedan Ulf Eriksson, som kört Sanity ett par gånger tidigare, var ledig valde vi honom den här gången, berättar Malin Löfgren.

Tufft motstånd
Motståndet i årsdebuten går inte av för hackor och Sanity (spår 4) stöter på Robert Berghs stjärna Kadett C.D. (spår 5) som också gör årsdebut och Per Lennartssons elitloppstrea Rakas (spår 9) som kommer med lopp i kroppen.
– Det finns inga lätta lopp i den här klassen. Vi är nöjda med utgångsläget, men samtidigt är det inte resultatmässigt så noga. Min har aldrig förlorat en årsdebut, men han har heller aldrig varit ute i högsta klassen i en årsdebut tidigare, säger Malin Löfgren.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.