Sanity slog till direkt!

244

sanvann

Svenske topphästen Sanity imponerade stort när han på lördagen spurtade till seger i ett större lopp i Paris.
– Fy fasen vilken häst alltså! Jag sitter här hemma och tårarna bara sprutar, sa hästens tränare Malin Löfgren i telefon minuterna efter loppet.
Att Sanity trivs i Frankrike visade han inte minst i höstas då han vann två av fem lopp och tjänade nästan 1,3 miljoner kronor på fransk mark. Men att han skulle slå till direkt när han nu gjorde årsdebut och dessutom startade från 25 meters tillägg i Prix de Brest på Parisbanan Vincennes vågade in Malin Löfgren tro på förhand.
– Eftersom han inte startat på ett tag visste vi inte om det där lilla extra fanns där. Men han brukar alltid vara bra direkt i årsdebuten och jag hade ändå en skön känsla inför loppet.
Körande Franck Ouvrie serverade Sanity ett lopp i ryggar fram till upploppet och när han vred ut till full attack längst ut i banan visade Sanity prov på vilken topphäst han är genom att spurta till säker seger.
– Tempot i loppet hade varit lite för lågt för att jag skulle vara helt nöjd men han var helt grym. I kväll blir det champagne, det kan jag lova, strålade Löfgren.
Sanitys segertid skrevs till 1.13,2 över 2 875 meter och förstapriset uppgick till närmare en halv miljon kronor, vilket för upp åttaåringen på totalt åtta miljoner kronor intjänat. Sanity stannar nu kvar i Frankrike och nästa start är planerad till 1 mars.

Seger även för Björn Goop
Stärkt av framgången med Sanity styrde Franck Ouvrie även Björn Goop-tränade Under Blue till seger under lördagstävlingarna på Vincennes. Sexåringen avverkade de 2 700 meterna i Prix de Bernay på 1.13,5 och det var värt över 200 000 kronor.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 18-22 januari 2014
Nästa artikelResultat V75: Noras Bean var fantastisk!