Resultat V75: Noras Bean var fantastisk!

237

norasvann

Världstravaren Noras Bean visade ingen ringsrost när han årsdebuterade i V75 på lördagen.
Trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren grejade han segern.
– Han är grym! konstaterade hästens tränare Ulf Stenströmer.
Noras Bean hade inte startat sedan augusti när han äntrade banan i gulddivisionen på Åbytravet. Planen var att ge hästen ett snällt lopp. Så blev det inte. Istället fick nioåringen finna sig i att trava som första häst i andraspår. Därifrån mosade han, väl understödd av Stefan Söderkvist, ledaren och höll säkert övriga utmanare bakom sig.
– Han var bästa hästen i loppet, det sa vi på förhand också, men att han skulle vara så här bra efter vila det trodde man ju inte. Visserligen brukar han vara bra direkt men med det lopp han fick, först fjärdespår och sedan dödens, hade jag varit nöjd om han tröttnat och blivit fyra också, men det här gav rysningar, sa Ulf Stenströmer.
Noras Bean har varit med i Prix d’Amerique i Paris de två senaste åren men i år blir det ingen start där.
– Det är bara åtta dagar dit och vi tycker för mycket om hästen för att starta så tätt. Det viktigaste nu är att han fortsätter att vara fräsch och fin och då finns det tre lopp vi väljer mellan. Det kan bli Jägersro om 14 dagar, guldfinalen på Solvalla om tre veckor eller Prix de France i Paris samma helg.

Nougat Ås utan att vara som bäst
I silverdivisionen gick segern till favoriten Nougat Ås, som höll undan från ledningen utan att vara som bäst.
– Han hängde kraftigt på vänstertömmen och kändes inte alls bra i dag . Det var bra av honom att vinna ändå men han kan mycket bättre, sa kusken Johnny Takter om hästen som tränas av Peter Jensen.

Dubbelt Jansson
Torbjörn Jansson fick hoppa in som kusk bakom Roger Walmanns Fortune Again då Örjan Kihlström lämnat återbud på grund av ryggont. Den chansen förvaltade Jansson på bästa sätt. Han körde till ledningen efter ett halvvarv och där stannade han hela vägen in i mål. Segerreceptet var detsamma bakom Björn Goops Rooibos i bronsdivisionen.

Trippel till Goop
Björn Goop tog en tränartrippel då han själv körde två egentränade hästar till seger. Först ut var Uroy som kom till ledningen i klass I trots spår åtta bakom startbilen.
– Jag ville vara först ut av alla hårt betrodda för att kanske få överta ledningen och det visade sig vara rätt taktik, konstaterade Goop som därefter körde till ledningen även med Reckless och vann överlägset i ett fyraåringslopp.

Jackpot nästa helg
I klass II drog Bo Hellkvist-tränade Super Photogenic det längste strået tillsammans med Niclas Stenquist och den favoritbetonade V75-raden betalade endast 719 kronor för sju rätt. Sex rätt delade ut 16 kronor och femrättspotten går vidare till nästa veckas V75 på Bergsåker. En ensam jackpotvinnare med alla rätt kan då kamma hem 46 miljoner kronor för sju rätt.

Ola Johansson