Sanitys tränare till Akuten

240

sssssssssss

Svenske topphästen Sanity är i Frankrike och laddar inför årsdebuten på lördag.
Hemma i Sverige tvingades hans tränare Malin Löfgren på torsdagen uppsöka akuten.
– Jag kom i kläm när vi vände upp en häst som rullat fast i boxen, säger hon.
Planerna att åka till Paris för att sela ut Sanity på Parisbanan Vincennes på lördag är emellertid inget som Malin Löfgren skrinlägger bara för att några hundra kilo häst har stått på henne fot.
– Nej, för fasen, det ska värre till än så för att jag ska stanna hemma, säger Löfgren.
– Jag är på närakuten nu men det är ingen större fara. Jag kan gå på foten och jag tror inte att något är brutet, men den är svullen och ska röntgas för säkerhets skull.

Tre starter i Frankrike
I höstas gjorde Sanity fem starter i Frankrike, slog självaste Ready Cash och sprang in nästan 1,3 miljoner kronor. Totalt i karriären har åttaåringen vunnit 27 av 64 starter och tjänat 7,5 miljoner kronor. Nu är planen att han ska göra tre starter innan han återvänder till Sverige i mars.
– Vi siktar på lopp 2 februari och 1 mars, men blir han bättre än fyra på lördag har han tjänat för mycket pengar för att vara med i loppet 2 februari. Men det gör inget om det skulle bli sex veckor mellan starterna och vi är naturligtvis glada om han blir bättre än fyra.

Inte det värsta motståndet
I lördagens lopp, Prix de Brest, startar Sanity från 25 meters tillägg över grunddistansen 2 850 meter. Förstapriset uppgår till cirka en halv miljon kronor.
– Han brukar vara bra efter vila men har självklart ingen toppform. Han ska köras snällt och startar så att säga helt kravlöst. Samtidigt blev väl inte motståndet sådär superblodigt för att vara där nere.
Så han kanske blåser ner dem över upploppet?
– Man vet aldrig vad ”Svante” har för planer…

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.