Sauveur krossade allt på Jarlsberg

56

sauveur

Oj, oj, vilken kross han svarade för.
Äntligen fick Sauveur vinna ett storlopp och han imponerade vid segern i Ulf Thoresen Grand International.
– Det här är ingen vanlig häst. Han är grym, han är stenhård, sa Åke Lindblom.

Örebrotränarens stjärna Sauveur kom inför loppet på Jarlsberg med fyra raka andraplatser i resultatraden. Men efter andraplatser i Olympiatravet, Harper Hanovers och Norrbottens Stora Pris var det nu dags för seger.
Samtidigt som regnet tilltog över Jarlsbergs travbana under söndagen så hade Sauveur stor uppvisning. Trots en resa utvändigt om ledande Papagayo E. så knäckte han världsmästaren och svarade attacker bakifrån över upploppet. En formidabel insats rätt och slätt av denna starka och tuffa sexåring. Segertiden blev 1.11,3 över distansen 2100 meter med bilstart. Förstapriset var 500 000 norska kronor.
– Han är fantastisk och i dag öppnade han hyggligt också. Han kändes stark under vägen och in på upploppet var jag mest orolig för de som låg bakom. Det kom en rätt så fort till slut.
– Det här är ingen vanlig häst, han är grym, han är stenhård. Han är som mig, sa Åke Lindblom och skrattade.
– Jag har kört många stora lopp men det här är ett av de roligaste. Han har varit ruggigt bra som tvåa i flera stora lopp, bland annat i Olympiatravet, så det var kul att han fick vinna nu.

”Besviken på Papagayo E.”
Tvåa i mål i Ulf Thoresens Minneslopp blev en mycket vasst spurtande Ringostarr Treb och trea blev Rod Stewart som också var bra från andra par utvändigt. Papagayo E. orkade inte från ledningen, som togs efter ett halvvarv, och Ulf Ohlsson var besviken efteråt.
– I dag var han inte godkänd, det tycker jag inte. Jag fick väl det loppet jag ville ha och fick öppna 1.12 första varvet. Så det är klart att jag hade förhoppning varvet kvar men det var tomt och jag är besviken, sa Ulf Ohlsson.
En annan som var hårt betrodd var B.B.S.Sugarlight men han galopperade i första sväng och var sedan utan chans från fjärde par utvändigt.

Ett av Je T’Aime Express bästa lopp
Det körde ytterligare ett storlopp på Jarlsberg den här V75-dagen och det var Anders Jahres Pokallopp som vanns av Je T’Aime Express. Han tog spets direkt från innerspåret och nästan rusade undan i ledningen med ett helstäng huvudlag på sig för andra gången i karriären. Tempot var högt uppskruvat och Je T’Aime Express blev utmanad in i slutsvängen men försvarade sig och gick undan in på upploppet. Långt ut i banan avslutade D.D.’s Hitman vasst efter en sent insatt spurt. Han höll sånär på att hinna fram men mållinjen räddade Je T’Aime Express, som gjorde ett av sina bästa lopp i karriären.
– Ja, det måste ju vara bland de tre, fyra i topp men han har gjort många bra lopp. Han var riktigt på hugget i dag och löpsugen. Vi varvade väldigt fort och det var bra gjort att vara med i striden. Ingves kom ju långt ut och jag har aldrig vunnit här på banan så jag var inte säker på att jag var först, sa Peter Untersteiner.

”En av de råaste jag har kört”
Det kördes som sagt V75 på Jarlsberg och om vi börjar baklänges så måste vi tidigt nämna Twister Bi som såg dunderfin ut när han vann avslutningen. Den Jerry Riordan-tränade hästen kom med två raka galopper och efter en lugn start så sände Tom Erik Solberg till täten efter femhundra meter. Twister Bi sprang sedan i splendid isolation och drog undan i flera längders ledning loppet igenom. Han var ensam på banan och även om den överlägsna ledningen krympte en aning runt slutsvängen så stod han helt i en klass för sig och vann enkelt i suverän stil.
– Det här är en väldigt bra häst och det var mest spännande om jag kunde få honom felfritt från start. Men han var lugn och fin hela vägen och ökade tempot hela vägen. En fantastisk häst som vann med öronhatten på. Det är en av de råaste hästar jag har kört, berömde Tom Erik Solberg.

Magnus jobbade in On Hold
Favoriten On Hold infriade förväntningarna i V75-inledningen som var ett stayerlopp över 3100 meter. Men både han och kusken fick jobba för segern då ekipaget rundade allt från 60 meters tillägg och avancemang i tredjespår 1200 meter kvar. Det såg mestadels segt ut när On Hold tuggade på i tredjespår men han og sig sakta men säkert framåt och nådde fram till ledande Pingo Spring i slutkurvan. Den sistnämnde stretade emot bra men On Hold kopplade ett knappt men säkert grepp på upploppet efter att Magnus Jakobsson jobbat in honom.
– Det var jobbigt det här. Han var mer trög när man inte får ha pisken med och man får honom inte på bettet någon gång. Man får jobba med på honom. Vi fick tag på Holms häst tidigt men han stretade emot bra och min fick ge allt han hade. Jag blev helt slut när man får jobba hela vägen, sa Magnus Jakobsson.

Netherlee’s Dream imponerade
Netherlee’s Dream gjorde första starten i Frode Hamres regi och det slutade på bästa sätt. Stoet öppnade snabbt och höll enkelt ledningen från innerspåret. Hon drog sedan i ett hårt tempo hela vägen och gav aldrig de andra skuggan av en chans. Hon klev undan till en lätt seger i imponerande stil för Svein Ove Wassberg på tiden 1.11,5/1609a.
Samma segerrecept använde Playboy Face i V75-4 som ledde runt om i händerna på Kenneth Haugstad och vann väldigt enkelt. Den Roger Walmann-tränade fyraåringen spräckte därmed segernollan i år.
En rejäl insats svarade även Escape Boko i V75-5. Trots en resa utvändigt om ledande Beauty Cash kopplade han greppet in på upploppet och vann enkelt för Lars Anvar Kolle. Hästen tränas av Trond Anderssen.
V75-omgången blev favoritbetonad och sju rätt betalade 1 416 kronor. Fem rätt gav 29 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Det blev därmed jackpot igen, och den potten tillsammans med femrättspotten från Halmstad under lördagen går vidare till nästa omgång på lördag i Årjäng.

Föregående artikelEftersnack V75 Halmstad och Stosprintern 2016
Nästa artikelNy seger för superstoet Your Highness

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.