SE LOPPET HÄR! NYTT VÄRLDSREKORD AV SEBASTIAN K!

206

svanstedt varldsrekord

Sebastian K. krossade världsrekordet alla kategorier i en häftig uppvisning.
Han utklassade den amerikanska eliten och vann på den häpnadsväckande tiden 1.07,7/1609a på Pocono Downs.
– Det här är otroligt stort. Sebastian K. är världens bästa häst, säger Åke Svanstedt.

Sebastian K. och Åke Svanstedts segertåg i USA fortsätter.
Natten mot söndag svensk tid hade duon en hejdundrande uppvisning på tusenmetersbanan Pocono Downs i Pennsylvania. Från spår sju bakom startbilen öppnade Sebastian K. blixtsnabbt och flög till ledningen kort efter start. Han inledde med hiskeligt snabba 1.05,1 de första fyrahundra metrarna och drog sedan i ett stenhårt tempo loppet igenom. Sebastian K. gav aldrig konkurrenterna skuggan av en chans och in på upploppet ryckte Åke Svanstedt undan och körde för världsrekordet. Den svenskfödde stjärntravaren kom i mål på 1.07,7/1609a vilket är en rejäl förbättring av det tidigare världsrekordet som Market Share hade på tusenmetersbana på 1.08,6.

”Körde för världsrekordet”
Ett par hästar har tidigare sprungit världsrekord på milebana, 1.08,5, bland annat Giant Diablo. Dessutom har Enough Talk travat 1.08,1 på Colonial Downs, en annorlunda milebana som bara har en kurva.
– Jag började köra för världsrekordet redan åttahundra meter kvar för han kändes så bra då. Jag förstod att han skulle kunna slå världsrekordet för han var så fin senast och hade kunnat slå världsrekordet redan då om jag hade kört för det. Jag tyckte att det var läge för det idag. Det var en kanonfin bana och varmt och hästen var så fin. Alla förutsättningar var bra, säger Åke Svanstedt.
– Det är klart att det här är otroligt stort. Även om jag har vunnit många lopp där prissumman har varit högre tidigare så är det jättestort att köra världsrekord. Amerikanarna älskar att se bra prestationer och det smäller högt med världsrekord här borta.
– Det är bland det största jag har varit med om i karriären. Sebastian K. är världens bästa häst för det är inga duvungar han möter här. En sådan som Modern Family som var tvåa nu är en mycket bra häst, säger Svanstedt.

Kanada nästa
Tvåa i mål på behörigt avstånd blev Modern Family. Trea blev Arch Madness och fyra Market Share. Segern var värd cirka 330 000 kronor och det var Sebastian K.:s fjärde raka triumf i USA där han fortfarande är obesegrad.
– Hästen känns mycket bättre i år än mot förra året och har tagit loppen bra. Det har inte varit några komplikationer utan han har känts så fin hela tiden, säger Åke Svanstedt.
Nästa start för Sebastian K. blir i Kanada i försöken till Maple Leaf Trot som körs på Mohawk den 11 juli.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Mantorp 29/6-2014
Nästa artikelDagens – Dubbel Hagmyren 2014-06-30

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.