Se upp för Claes treåringar!

14

claes treåringar

Han är på väg mot sitt kanske bästa år i sulkyn.
När V75 drar till Örebro har Claes Sjöström två egentränade treåringar till start.
She’s From Above och Jaguar Winner kan vara smällarna att se upp med denna V75-omgång.

She’s From Above (V75-4) möter äldre konkurrenter för första gången. På sina tolv starter har hon hittills tjänat drygt en halv miljon kronor.
– Det känns spännande att gå ut mot äldre. Hon har gjort det bra mot de i sin årskull och jag tycker nästan att de bästa treåringarna är vassare än vissa av de äldre, men samtidigt har de äldre mer rutin, säger Claes Sjöström vars häst närmast kommer från finalen i Svenskt Travoaks där hon inte fick något med sig av den 2,8 miljoner kronor stora priskakan.
– Jag var nöjd med insatsen, de andra var helt enkelt övermäktiga. Hon känns riktigt fin efteråt, väldigt formstark.
Även om From Above-dottern gjort bra insatser mest varje gång så tror tränaren på en ännu ljusare framtid.
– Jag tror att hon kommer bli riktigt fin till nästa år och även som äldre, det känns som att det finns mycket utveckling kvar. Hon är väl kanske inte lika stabil som några av kullsystrarna som är helt färdigutvecklade, men jag hoppas det är något som kommer för varje start.

Ingen färja denna gång
Jaguar Winner (V75-7) kan vara en av de hästar som stått mest på båt under året. Mängder av starter har det blivit på Gotland och även en start på Åland har hunnits med. Just starten på Åland var speciell. Då vann Jaguar Winner, och det mot äldre konkurrenter.
– Resan var trevlig, det är alltid lika trevligt att åka till Mariehamn. Hästen gjorde det bra då, men han kanske gjorde sitt allra bästa lopp hittills i den senaste starten.
Senaste starten var en treåringsfinal på Visbytravet. Claes Sjöströms travare inkasserade 60 000 kronor.
– Vi fick fint rygglopp, hästen spurtade över upploppet och avgjorde ganska säkert. Det är klart att motståndet är mycket tuffare den här gången och jag hade önskat mig helt annat läge.
Spår åtta är det som gäller för treåringen och verkar given.
– Det gäller att försöka hitta ner i banan och få rygglopp, vilket är vad han trivs bäst med. Det känns långsökt att han ska få en framskjuten placering. Hästen gick barfota runt om senast och vi får suga på den karamellen, men det kanske blir skor den här gången, avslutar Sjöström.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.