Sebastian K årets äldre i USA

59

sebastian prisad i usa

Att Åke Svanstedt och ägarna Knutsson Trottings åttaåring skulle få det priset kom inte som någon överraskning.

Det blev en flygande start i det nya hemlandet USA för svenske Sebastian K. Åtta segrar på 13 starter blev facit i den yppersta eliten under 2014.
Världsrekordet 1.07,8 på tusenmetersbana i somras gjorde sitt till när USA:s motsvarighet till Årets Häst-galan på tisdagen offentliggjorde pristagaren för årets äldre häst.
Åke Svanstedt tog beslutet att Sebastian K. skulle få avrunda säsongen efter förlustloppet för några veckor sedan.
– Det är bara att konstatera att han gjort sitt bästa för året. Han, liksom jag, ville ner till värmen i Florida. Vi kommer att jogga honom lite lätt i december och sedan börja träna för fullt igen efter 7 januari. Han ska tappas på sperma i början av året och lär komma igång lite senare nästa år, säger Svanstedt i ett uttalande på den egna hemsidan.

Tre priser till Takter
Jimmy Takters Father Patrick blev bästa treåring bland hingstar och valacker. En solklar vinnare från Takters stall var segerrika stoet Shake It Cerry, utsedd till bästa treåriga sto. En annan vinnare från Jimmy Takters stall var Pinkman, årets tvååring bland hingstarna och valackerna.
Torsdag kväll släpps vinnarna av de tre tyngsta Årets Häst-kategorierna i USA: årets häst, årets travare och årets passgångare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.