Sebastian K målfotoslagen i Maple Leaf Trot

108

maple leaf trot

Sebastian K. blev målfotoslagen tvåa i Maple Leaf Trot i Toronto.
På den leriga och regntunga banan ledde han i det längsta men precis på mållinjen tog sig skrällen Intimidate förbi.
– Det känns surt förstås, det var ju så nära. Sebastian fick mjölksyra på upploppet men han kämpade på väldigt bra ändå, säger Åke Svanstedt på sin hemsida svanstedtstable.com.

Det regnade kraftigt över Mohawk-banan i Toronto när finalen i Maple Leaf Trot avgjordes natten mot söndag svensk tid.
Sebastian K. var storfavorit till att ta sin sjätte raka seger på andra Atlanten. Men trots en ny stark insats så bröts segersviten för världsrekordhållaren i Nordamerika. Han öppnade snabbt från innerspåret bakom startbilen och tog ledningen till en början. Men utifrån laddades Modern Family hårt av Ron Pierce och tog över ledningen vid ingången till den första kurvan. Efter knappt halva distansen lämnade Åke Svanstedt ledarryggen och gick ut och körde mot täten. Sebastian K. tog över befälet och drog tåget genom sista sväng och in på upploppet. Han ledde i det längsta men den sista biten blev såväl Intimidate och Market Share närgångna. Precis på mållinjen satte Intimidate nosen först och vann Maple Leaf Trot med 1,9 miljoner kronor i förstapris. Han kördes till seger av Sylvain Filion som serverade sin häst en perfekt resa i andra par utvändigt. Segertiden blev 1.11,1/1609a på en bana som betraktades som tung. Sebastian K. var duktig som tvåa på en för honom opassande bana och fick cirka 980 000 kronor för andraplatsen.
– Det känns surt förstås, det var ju så nära. Tyvärr hade det regnat hela lördagen och banan var rejält tung vilket han inte gillar. Sebastian fick mjölksyra på upploppet men han kämpade på väldigt bra ändå och det skilde inte mycket i mål, säger Åke Svanstedt på sin hemsida svanstedtstable.com.
– Jag kan inte vara alltför besviken. Sebastian gjorde sitt bästa igen, mer kan man inte begära, fortsätter Svanstedt.
Sebastian K. har därmed sprungit in drygt 2,2 miljoner kronor i år och tagit fem segrar och en andraplats på sex starter.
Trea i Maple Leaf Trot blev en vasst spurtande Market Share. Fyra blev Modern Family som senare efter loppet föll ihop och dog.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelVeijo Heiskanen inför V75 Axevalla 19 juli 2014
Nästa artikelStorseger för Reven d’Amour i Finland

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.