Veijo Heiskanen inför V75 Axevalla 19 juli 2014

99

solvato

Travfesterna avlöser varandra och närmast på tur står Axevalla som laddar mot helgens trippeltrav.
Självklart är söndagens Stochampionat det stora huvudnumret där en miljon kronor väntar på vinnaren, men även under lördagen gäller fin travsport med Axevallalöpningen som topp.

Totalt 41 lopp är utskriva från fredag till söndag och som extra krydda avgörs dubbla V75-omgångar. Åbys Veijo Heiskanen sitter på botbänken, men det hindrar honom inte från att befinna sig i en av huvudrollerna under lördagens tävlingar.
– Det var faktiskt lite otur bakom min avstängning. Jag fick för en drivningsförseelse bakom Solvato vid hans senaste start i Halmstad, men faktum är att pisken fastnade i hästens svans och jag lyckades inte få loss den. Det såg därför mycket värre ut än vad det var och jag rörde inte min häst under de sista 100 meterna. Givetvis trist men vad ska man göra, det är bara till att gilla läget, säger Veijo Heiskanen.
Till sin hjälp tar han nu Peter Ingves som sitter upp bakom stallets båda hästar där Solvato (V75-3) är den som enligt tränaren ska ses med bäst segerchans. Senast såg han ut att ha ett grepp kopplat om Orecchietti, men det räckte ändå inte hela vägen.
– Han gick ett jättebra lopp den gången och jag var mer än nöjd med prestationen även om det bara blev en andraplats. Han har känts fortsatt fin i jobben efter det och formen verkar hålla i sig. Läget går heller inte att klaga på och tillåter banan blir det barfota runt om igen.
Vad får Peter Ingves för körorder och vad säger du om den långa distansen som han startat över för första gången?
– Han kan ju kliva iväg rejält och det gäller för kusken att vara aktiv i inledningen, självklart ser jag gärna att han kan komma till ledningen. Lång distans är inget som oroar, kanske också att det kan vara en fördel för honom.
Dessförinnan gäller Naglo´Del Nord i den inledande V75-avdelningen. En sjuåring som senast avslutade bra som trea bakom Nescafe, men Heiskanen var ändå inte helt nöjd.
– Jag körde tufft med honom i Kalmar i starten dessförinnan och det satt kvar lite i benen. Han känns lite piggare i jobben och läget blev bästa tänkbara för hans del. Han kan ju ändå inte vara med i någon spetskörning och här gäller ett andraspår direkt.
Segerchansen?
– Jag har stor respekt för Jeppas Maxi som har övertygat vid sina segrar på slutet, men min häst är också bra och kommer garanterat bjuda kamp.

”Jag har betydligt bättre hästar än tidigare”
Åbytränaren har även Lover Face (lopp 4) till start innan streckspelet tar sin början och även här låter han uppåt.
– Han fick dödens i debuten för mig och gick ett kanonlopp som tvåa. Sänkte rekordet och fick bara stryk av en riktigt bra häst. Att stå med dubbla tillägg är alltid tufft, men han har känts ännu bättre i jobben efter senast och det ska nog trots allt vara en ganska bra chans.
Du har redan passerat de två senaste årens siffror gällande inkörda pengar, vad är då anledningen till denna förbättring?
– Segern i Olympiatravet gjorde ju sitt till, men jag tycker mig också ha betydligt bättre hästar än tidigare. Dessutom har vi kommit till rätta med ventilationen i stallet och det har gjort att det blir mindre sjukdomar, vilket också är en del av förklaringen, avslutar Veijo Heiskanen.

Anders Nilsson

 

Föregående artikelBjörn Röcklinger inför V75 och Stochampionatet 2014
Nästa artikelSebastian K målfotoslagen i Maple Leaf Trot

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.