Senaste nytt inför Giganternas Kamp på V75

27

giganternas kamp på v75

On Track Piraten v.s. Nuncio.
Här är senaste nytt inför Giganternas kamp på V75.
– Har man nio raka segrar är det klart att man är optimist, säger Hans R Strömberg om On Track Piraten.
– Nuncio känns bättre än någonsin, säger Stefan Melander.

Lördag eftermiddag smäller det på Solvalla när de båda giganterna drabbar samman. Det sker i V75-finalerna, avdelning tre, vilket också är den första deltävlingen i Olympiatravet.
På fredagen medverkade respektive hästars tränare i Vinnare V65 och gav senaste nytt om sina världsstjärnor. De berättade även intressanta detaljer om balans- och utrustningsändringar.
– On Track Piraten (V75-3) känns bara bra. Det är starten som är lite avgörande om vi har möjlighet att kunna svara ut Nuncio. Men kommer Nuncio förbi oss och till ledningen blir det svårt. Men han blir startsnabbare när man tar bort framskorna, säger Hans R Strömberg.

”Utan framskor och med ny vagn”
– Så han kommer att gå barfota fram och med lätta aluminiumskor bak. Sedan har jag köpt en ny vagn till honom som är lite tightare än den han har gått med tidigare. Så vi har gjort det vi kan göra. Sen när det gäller det taktiska vill jag inte lägga mig i, det får Johnny sköta.
– Har man tagit nio raka med en häst är det klart att man är optimist att det även kan bli tio raka. Hästen gjorde en jättebra insats även senast med tanke på hur loppet blev kört, säger Strömberg och varnar lite för sin andra häst på V75.
– Qamaro Q.C. (V75-2) har bra form och bra läge. Han är inte helt borta.

Känns jättefin – bättre än någonsin”
När det gäller Nuncio så har han tagit 15 raka segrar. Med två lopp i kroppen ska formen vara i kraftigt stigande enligt tränare Melander. ”Tarzan” var på Solvalla under fredagen och lämnade senaste nytt om sin världsstjärna.
Nuncio (V75-3) joggade jag innan jag åkte hemifrån och han verkar jättefin. För att vara Nuncio var det bättre än någonsin, han galopperade inte en enda gång. Men det kanske han gör i morgon, fast på den punkten kändes han jättefin, säger Stefan Melander.
– ”Piraten” är ju bra det vet vi ju alla, han är ruskigt bra. Så det blir nog tufft om Nuncio får gå utvändigt men den biten funderar jag inte så mycket på. Men Nuncio blir bara bättre och bättre ju fler lopp han får. Att starta nu så här mellan tio dagar onsdag och lördag är en fördel. Han kommer att vara betydligt vassare, jag tror det i alla fall.

”Är betydligt vassare utan skor”
Melander berättade vidare att det även blir skoryck på Nuncio som kommer att tävla barfota fram.
– Han blir mer effektiv då och jag hävdar ju att alla hästar mår bra av att springa utan skor på fötterna. De trampar igenom och det är bra för hela kroppen. Det går inte att sticka under stol med att Nuncio är betydligt vassare utan skor, säger Stefan Melander.
– Precis som jag gillar han inte när det är kallt och han gillar inte vinterskor. Så framförallt senaste månaden har han blivit bättre och han känns gladare nu när han får gå utan vinterskor. Jag hittar ingenting som är negativt på honom. Han har ett bra spår för honom och en bit ut är han vassare och öppnar bra. Varken jag eller Örjan har tryckt till honom speciellt mycket men i USA kunde han ju öppna jättebra.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet