Sex hästar klara för Åbys storlopp

76

sex hästar klara för Åbys storlopp

Norske travstjärnan Cokstile är klar för Olympiatravets final.
Därmed är sex hästar klara för Åbys storlopp 27 april.

– Cokstile har inlett 2019 starkt och visade redan under fjolåret är det är en häst av yttersta världsklass. Han har i en stark norsk årgång tillhört kulltoppen och det är en häst jag har haft ögonen på under en längre tid. Han kan öppna bra från start och det är extra roligt att det blir ett helnorskt ekipage då hästen kommer att köras av den skicklige Lars Anvar Kolle säger Jon W Pedersen, sportchef på Åbytravet i ett pressmeddelande.
Cokstile travade banrekord i den senaste starten då han vann Steinlagers Äreslöp på Momarken. I det slagna fältet fanns bland annat topphästar som Lionel och Pastore Bob. Cokstile kommer med två raka segrar till Olympiatravets final.
– Cokstile tränar väldigt bra efter Momarken och har gått framåt med det loppet i kroppen. I år har vi kunnat förbereda honom på ett mycket bättre vis än fjolåret då han var sjuk under uppträningen i Frankrike. Vi kommer att prova hästen utan checkrem för första gången i lopp och dessutom i en amerikansk sulky för andra gången i hästens karriär. Jag är som sagt väldigt tillfreds med upplägget inför Olympiatravet och känner stolt att få representera Norsk Travsport, säger tränaren Jan Kristian Waaler.
Efter onsdagen inbjudan är sex hästar klara för Olympiatravets final: Bahia Quesnot, Cyber Lane, Cokstile, Day Or Night In, Milligan’s School och Propulsion.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.