Shaq is Back årsdebuterade med seger

371

shaq-is-back-jpg-312775

På bilden ses Shaq Is Back i samband med fjolårets start i ett försök till Elitloppet. Foto av LARS JAKOBSSON

Fjolårets Elitloppsdeltagare Shaq is Back gjorde under måndagen comeback efter en tävlingsvila.
Han klev upp på banan som stor favorit i ett V64-lopp på Bollnäs och gjorde knappast någon besviken.
– Det känns som om han har utvecklats ytterligare och jag tror på ett toppår, sade Daniel Redén.
Från ett femtespår bakom startbilen tog Shaq Is Back hand om ledningen på ett par steg och väl där tilläts Redén bestämma till måttliga 1.16,7 första 1000. Ut på slutvarvet ökade sedan farten successivt och via strax över 1.11 sista 800 blev segern hur enkel som helst varpå segertiden skrevs till 1.14,9a/2140 meter.
– Det såg enkelt ut på förhand, men som jag lägger upp träningen så vet man aldrig. Jag hade inte kört fortare än 1.35 hemma i leran varför jag inte riktigt visste var jag hade honom. Han var pigg och glad och jag hoppas att han liksom förra året ska kunna hävda sig i den högsta eliten, men någon speciell matchning har jag inte. Vi tar ett lopp i taget så får vi se hur det blir, avslutade Daniel Redén

Anders Nilsson