Sheriff Bi jagar femte raka på Söndag

60

sheriff bi jagar femte raka

Sheriff Bi jagar femte raka segern när Solvalla på söndagen bjuder på V75.
– Det skulle vara hur häftigt som helst om han vinner igen. Men bara fyra raka är skithäftigt. Det är inte så ofta man får uppleva det som liten tränare, säger Louise Granstedt, proffstränare med licens på Örebrotravet.

Vi får tag i Louise Granstedt och väcker henne när hon tagit chansen till en ”power nap” i hästbussen.
– Inga problem, jag har lätt att somna om, säger tränaren som på söndagen selar ut en av V75-omgångens mest intressanta hästar.
Sexårige Sheriff Bi som kommer till start i V75-7 med fyra raka segrar, tre i december och en i januari.
– Han har aldrig varit bättre och han utvecklas hela tiden. Han har vuxit sent, det låter nästan löjligt men förra vintern låg han mest i boxen och kändes klumpig. Det gör han inte nu, han har ändrat sig i kroppen.
– Han var bra tidigare också men då sprang han bara på talang. Nu känns han mer färdig och vi sa förra året att han skulle bli som bäst i år, säger Louise Granstedt.

”Mjuk och smidig”
Hur har hästen känt efter senaste starten?
– Det har varit som vanligt. Han har tagit det ganska lugnt. Vi har inte kört några tuffare lopp med honom utan mest långa, långa turer och han har haft det kul. Man märker på hästen att han mår bra, han är pigg, smidig och lätt i kroppen. Jag körde honom i går och han var mjuk och smidig.
Vad tror du om söndagens lopp?
– Det känns som han är lite utlämnad från bakspår. Helst vill jag så klart att det blir körning framme i täten. Även om han har rätt inställning och tål en del jobb på vägen så underlättar det så klart om de inte får maska där framme.
Gör ni några utrustningsändringar?
– Nej, det känns bara dumt när det fungerar så bra. Han går med öppet huvudlag men med en murphy-bländare på insidan. Det är inga konstigheter.
Hur stort skulle det vara om Sheriff Bi vinner femte raka och bildar ett så kallat ”staket” (1-1-1-1-1)?
– Det skulle vara hur häftigt som helst om han vinner igen. Men bara fyra raka är skithäftigt. Det är inte så ofta man får uppleva det som liten tränare, säger Louise Granstedt som har elva hästar på träningslistan.

Föregående artikelV75 system till Bergsåker 28 januari 2017
Nästa artikel”Kommer ta två segrar – MINST”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.