SHL-stjärnan: ”Man kopplar av med det”

27

SHL-stjärnan Oscar Alsenfelt är mitt uppe i ett brinnande SHL-slutspel.

Avkopplingen mellan matcherna: trav.

Nu bjuder han på sin bästa vinnare till V75 på hemmabanan Jägersro.

– Jag kommer spika Coffie U.N.G., säger han till Trav365.

Malmö Redhawks är framme i semifinal i SHL-slutspelet.

En stor bidragande orsak till det är målvakten Oscar Alsenfelt, 29.

Oscar har tidigare berättat om sitt stora intresse för travsporten – och det är ingenting han släpper under slutspelet.

– Nej, tvärtom nästan. Travet blir som en tillflyktsgrej under slutspelet när det mycket, man kopplar av med det och man får tänka på annat, berättar Oscar Alsenfelt för Trav365 och fortsätter:

– I vanliga fall så har vi matcher på torsdagar, då är onsdagskvällarna heliga med V86. Under vintern sen när matcherna oftast spelas på lördagarna så får onsdagarna ännu mer fokus.

Kommer vara på plats

Malmö Redhawks möter HV71 i den fjärde semifinalen på fredag, det innebär spelledigt på lördag. När travets elitserie V75 på lördag gästar just Malmö och Jägersro kommer Oscar vara på plats på banan.

– Ja, det kommer jag, på ett eller annat sätt. Vi får se om det blir på restaurangen eller publikplats, men jag kommer att ta mig dit för det passar bra då vi inte har någon match på lördag.

Har du någon vinnare att bjuda på till V75?

– Jag har alltid koll, skrattar Oscar och fortsätter:

– Min vinnare är 6 Coffie U.N.G. (V75-7), och den kommer jag att spika. Jag tyckte han var jättebra vid seger senast och samtidigt borde han också gå framåt med det loppet. Jag gillar Kim Moberg och det är en kusk som blir lite underspelad på V75, men jag gillar verkligen hur hon kör. Jag brukar försöka hitta bra värde i mina spikar, ibland kan jag tro att någon annan i loppet har större segerchans, men spika en annan ändå för att värdet i den är bättre. Jag ser ett högt värde i Coffie U.N.G. på lördag.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet