Eftersnack och resultat V86 5 april 2017

53

National Prince förgyllde onsdagens V86-omgång med en uppvisning som hette duga.
1.11,5 i debuten på kort distans av fyraåringen som är obesegrade efter fyra starter sedan han kom till tränaren Svante Båth.
– Det hade gått fortare om jag inte hållit igen honom, sa en överraskad Erik Adielsson.

I slutet av november i fjol kom Maharajah-sonen National Prince i Svante Båths träning som segerlös efter nio starter. Efter det har det skett en förvandling.
Tre raka segrar i fin stil har det blivit under året. Något som fått tränaren att börja fundera på större uppgifter.
Tränaren Svante Båth berättade i början av kvällen att han skulle chansa lite.
– Jag vill prova honom barfota runt om i det här loppet i kväll för att se vad vi kan göra i lite större lopp. Det här är inte det viktigaste loppet ändå och då kan man deala lite, menade Båth.
Det visade sig att hästen hade ännu mera inombords. Barfotabalansen blev det där lilla extra.
I debuten över kort distans körde sig Erik Adielsson till ledningen efter 600 meter i en 1.09-öppning och satt sedan mer eller mindre och höll inne sin häst.
National Prince bara längde på stegen och såg starkare och starkare ut ju närmare mållinjen han kom. Segermarginalen blev fyra säkra längder. Tiden fantastiska 1.11,5.

”Om jag begärt lite mer”
Segerkusken Erik Adielsson lät smått förvånad.
– Han har varit ruggigt fin innan och jag räknade med en bra chans. Men jag trodde inte att han skulle vara så här fantastiskt bra. En mycket fin tid och det var inte länge sedan han hade väldigt lite pengar på sig. Det hade gått fortare om jag inte hållit igen honom, begärt lite mer, sa Adielsson.
Stall Carpe Diem äger löftet som mest troligt provas i kvalen till Kungapokalen på Åby i sin nästa start.

Tufft uppvaktad
Solvalla delade V86-omgången med Bergsåker. Bästa prestationen i Sundsvall stod utan tvekan femårige Mellby Dealer för.
Roger Nilsson åker ofta söderöver från Piteå till Sundsvall med sina hästar med gott resultat. Nu hette segerhästen Mellby Dealer som inte fick allt för mycket gratis i ett lopp över medeldistans.
Femåringen lyckades hålla täten från innerspåret och svarade för ett strongt lopp.
– Ja, vi fick oss massage i omgångar men han är jäkligt fin alltså. Mitt på upploppet blev stegen kortare och kortare men han bet i när de kom på honom, sa Nilsson.
Segertiden ett nytt rekord för hästen. 1.13,6 över medeldistans med bilstart.

Kvällens smällkaramell
På Bergsåker kom också kvällens enda skräll på V86-spelet. Nicklas Pettersson, amatör från Solvalla, åkte upp med Highspeed Call och testade i snabbloppet mot hästar som Poochai och Nahar.
Anders Eriksson, lärling hos Svante Båth, fick förtroendet att köra och serverade Highspeed Call en smygare i rygg ledaren, letad sig ut 300 meter från mål och slog av Nahar på speed den sista biten. En enprocentare på V86.
Knappe favoriten Fender vann kallblodsloppet på målfoto före outsidern Wilda Fille. Ulf Ohlsson körde Peter Grundmanns häst som spurtade som en rem över upploppet och hann fram i fjorthästarsloppet. En stark insats i årsdebuten.

Från Jägersro med en häst
Per Nordström åkte med en häst till Stockholm och vann ett händelsefattigt treåringslopp med norskfödde Exquisite Sisu. Efter att ha fått lugna ner tempot till lunkande 1.17,0 första 1000 drog Nordström 1.11,0 sista rundan. Lugna gatan i karriärens första seger i åttonde starten.
– Det är en välstammad och snabb herre som börjar växa i sin stora kropp. Vi vill matcha mot årgångsloppen i Norge och det ser bra ut nu med två täta starter, sa Jägersrotränaren.
På Solvalla vanns övriga V86-lopp av Stig H Johansson -tränade Paparazzi M (Erik Adielsson) och kvällens största favorit Starzinner med tränaren Peter Untersteiner i sulkyn.
I Sundsvall vanns det inledande trekilometersloppet av Markus Pihlström-tränade Casanova Sisu med Ulf Ohlsson i sulkyn.
På V86-spelet betalade åtta rätt 30 005 kronor. Sju rätt gav 88 kronor, medan utdelningen uteblev och därmed jackpot på sex rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet