Sju rätt av Stefan P på Fem tippar V75

26

fem tippar v75 satte sjuan

Hallå där…
…Stefan P Pettersson, som inte bara fick se sin Oasis Bi vinna i Gulddivisionen på Momarken. Stefan hade även sju rätt på sitt system i tipset Fem tippar V75 vilket gav 10 337 kronor. Grattis till framgångarna! Har du fått mycket respons?

– Tack så mycket, det var riktigt kul. Ja, det är faktiskt flera som har hört av sig och tackat för tipsen. Det började ringa redan när vi var på väg hem från Momarken i går kväll, säger Stefan P Pettersson med ett skratt.
Systemet var på 240 rader och kostade 120 kronor. Sju rätt gav 9622 kronor och tillsammans med elva sexor blev den totala återbäringen 10 337 kronor. Är du lika vass på att tippa som på att träna hästar?
– Jag hade hjälp av en kompis, Sebastian Thell, som är hästägare i stallet. Han är väldigt påläst och duktig på att tippa så jag ska inte ta åt mig all ära själv. Vi spikade Naglo del Nord och Ready For More och sedan hade vi två hästar i loppet som Lannem Silje vann och två i sista där vi hade Oasis Bi etta. Sedan fick vi med skrällarna i de andra loppen, så det blev lyckat.
Över till Oasis Bi som vann i gulddivisionen. Du sa efter loppet att det var din skönaste seger i karriären. Förklara?
– Det har varit så mycket strul och oflyt i flera starter. Först var det strul i Köpenhamn i höstas och sedan var han sjuk i Eskilstuna i sista starten i fjol. Han fick vila därefter och vinterträna och sedan blev det strul i årsdebuten också. Det blev helt fel där och det hängde lite på en skör tråd mellan succé och fiasko när man har en sådan här världsstjärna.
– Så den här segern kändes oerhört skönt. Det var fruktansvärt spänt och nervöst inför den här starten och man sätter en jäkla press på sig själv och vill att det ska gå bra när hästen är så fin. Segern var viktig inför framtiden och det var skönt att oturen släppte. Så med tanke på allt som varit så var det min skönaste seger i karriären.
Hur upplevde du loppet?
– Han fick ju en drömresa av Claes och nu löste sig allt i loppet för oss och allt föll på plats till skillnad mot i de senaste starterna när det inte hade gjort det. Hästen var i ett jättefint skick och avgjorde resolut när luckan kom. Han har varit ute och skrittat med husse idag i en timme och var pigg och glad. Han tog loppet bra och eftersom han fick resa i fem timmar efteråt ville jag att han skulle få ut och röra på sig lite.
Fyra starter i Norge har inneburit tre segrar och en tredjeplats. Vad är det med Norge och Oasis Bi?
– Ja, ha, ha, han verkar trivas bra där och har varit fint i ordning varje gång vi har varit där och tävlat.
Var och när blir nästa start och hur ser matchningen ut framöver?
– Det blir i ett större lopp i Klosterskogen på Påskaftonen. Samma lopp som han vann i fjol och precis som då så blir det Björn Goop som kör igen. Banan i Klosterskogen har långa rakor och väldigt små och snäva svängar men hästen har så fin kurvteknik så det är inga problem.
Tankarna om Olympiatravet och Elitloppet framöver?
– Det är klart att man drömmer om att få vara med i Olympiatravet. Skulle han göra det jättebra i Norge så är det väl inte omöjligt att han får en inbjudan dit. Det hoppas man ju på i så fall och det hade varit fantastiskt kul. När det gäller Elitloppet så var han inbjuden i fjol så det är klart att det finns i tankarna. Vi funderar även på Finlandia-Ajo som han var tvåa i förra året då han satt fast. Men först och främst hoppas vi att hästen kan hålla formen och stabilisera sig och göra lika bra prestationer som i fjol då han levererade hela tiden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.