Sjukpensionär blev miljonär

213

oooooolong

Yvonne Johansson, 54, spikade skrällhästen Oolong och blev V75-miljonär. – Vi såg ju att vi hade alla rätt men vågade inte tro att det var sant. Men det tog bara tio minuter efter sista loppet, sen sa det plopp och så satt fyra miljoner på ATG-kontot, säger sjukpensionären från Vikbolandet utanför Norrköping.

Fem system klarade sju rätt på V75 och belönades med drygt 4,2 miljoner vardera. En av kupongerna var inlämnad via ATG.se och vi fick en pratstund med Yvonne Johansson som lämnat in systemet. – Jag kan lova alla att vi verkligen är värda de här pengarna. Vi har inget överflöd, utan kämpar på. Jag är sjukpensionär sedan tio år, min nacke och axlar är helt slut efter allt slit som biträde inom sjukvården. Gubben är egen företagare och försöker leva på jakt och fiske, säger Yvonne Johansson. – Jag hade aldrig trott det här skulle hända i mitt liv. Gubben vann för några år sedan på travet och fick dela på 8 000 kronor, men annars har vi aldrig haft någon tur. Just nu känns det overkligt.

Delar på 4 363 726 kronor Totalt blev vinsten 4 363 726 kronor. Systemet kostade 108 kronor och förutom en rad med sju rätt innehöll det även nio rader med sex rätt och 33 femmor. Makarna Johansson delar vinsten med vänner från Danmark. – Ja, det är en kompis från gubbens jaktlag och hans fru. De ska ha hälften av vinsten, säger Yvonne Johansson.

Spikade Oolong Även om man spelade via Yvonnes ATG-konto så var det Hans Åke som komponerat systemet. – Ja, vi brukar spela för 50 spänn var i veckan, jag och dansken. Jag vill inte ta bara favoriter, det är inte roligt, och så gillar jag hästar med korta namn, berättar 53-åringen. Vinstsystemet innehöll en spik och det var fjärdehandsfavoriten Oolong i V75-7. – Jag sa ju att jag gillar korta namn, förklarar Hans Åke valet av spik och skrattar. – Det är sant, det är så han gör gubben. Han tar alltid hästar med korta namn. Det är väl därför vi oftast bara har ett eller två rätt, inflikar Yvonne. Stämningen är på topp i Vikbolandet.

Ska köpa nyare bil Hans Åke berättar att han precis slagit upp en whiskey medan Yvonne mest försöker förstå att det är allt inte är en dröm. – Det är ju sant. Jag ser på ATG-kontot att pengarna finns på plats. Men våra danska vänner trodde förstås vi skämtade när vi ringde upp dem. Men nyss fick vi mejl att de tar tåget och kommer upp för att fira, berättar Yvonne som även avslöjar att de redan börjat planera vad de ska använda miljonvinsten till. – Vi ska i alla fall köpa varsin nyare bil. Gubben har en 79:a och behöver något nytt, i alla fall en från 2 000-talet.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.