Ska det bli en ny skräll på V86?

21

melander skräll v86

För ett halvår sedan skrällde Marcius Schön på V86 med 123-oddsaren Tidied Accelerator. På onsdagen hoppas lärlingen på nya skrällar när V86 bjuder på jackpot.Foto av LARS JAKOBSSON

Han ser möjligheter istället för hinder.
Marcus Schön vet hur man skräller på V86 – och han gör det gärna igen i onsdagens jackpot-omgång.
– Det gäller att tänka positivt.

Olyckan 8 november 2013 var nära att kosta travlärlingen Marcus Schön livet. Efter ett segerlopp på Rommetravet sparkade plötsligt hästen bakut och träffade kusken i ansiktet.
– Jag hade tur i oturen och kom undan med att bara mista ett öga. Hade sparken träffat annorlunda, åt höger eller vänster, kunde det slutat hur illa som helst, berättar 23-åringen som bara i dagarna, förhoppningsvis, hade ett sista återbesök på sjukhuset.
– Läkaren berättade att det varit en av de svåraste operationer han gjort över huvud taget. Han sa att det gått så bra för att jag är så ung med både vilja och bra läkkött. Det var mycket krosskador och jag har 18 plattor och en jävla massa skruv i ansiktet som jag måste leva med. Men det fungerar, jag klarar till och med säkerhetskontrollen när jag ska flyga utan att det piper.

Körde 210 lopp i fjol
Att sluta med trav var aldrig aktuellt för kämpen med rötter i Bengtsfors i Dalsland. Endast två månader efter olyckan var han tillbaka i sulkyn och under 2014 blev det totalt 210 lopp i sulkyn.
– Jag har Stefan Melander att tacka för mycket. Han ger mig chansen. Det kanske inte är så heta vinstchanser varje gång men det ger mycket rutin. Jag får köra en hel del unghästar och det är roligt att känna att man får vara med och utveckla hästarna, säger Marcus Schön.
Hur summerar du fjolåret i sulkyn?
– Jag är mest glad att jag kör lopp över huvud taget. Jag vann sju lopp och det är klart att man drömmer om fler segrar. Det kommer fler år.
Hur viktigt var det för dig att komma tillbaka så snabbt efter olyckan?
– Det var kanske det viktigaste. Jag tänkte bara att jag ville tillbaka, att jag skulle tillbaka. Det är det här jag vill jobba och leva med, hästar.

Skrällde till 123 gånger pengarna
På onsdagen är det jackpot på V86 och hela 15 miljoner kronor i potten för åtta rätt.
Marcus Schön har fått förtroendet att köra två av stall Stefan Melander sex V86-hästar.
Hur stort är det att som lärling få chansen att köra ”tv-lopp” som V86?
– V86 är ju snäppet under V75 och det är förstås otroligt kul att få vara med på den nivån. Det känns bara tacksamt.
Stall Stefan Melander selar alltså ut hela sex hästar inom V86-spelet och gemensamt för alla sex är att de rankas ganska långt ner i tipset av de flesta experter.
Men för den som drömmer om stora pengar och jackpot-miljoner gäller det att hitta skrällarna och Marcus Schön har skrällt förr på just V86. 27 augusti i fjol slog han till med 123-oddsaren Tidied Accelerator.
– Det gäller att tänka positivt.

”Talk The Talk ett givet V86-streck”
Vi bad Marcus Schön berätta vad som krävs för att var och en av stallets sex hästar eventuellt ska hitta till vinnarcirkeln på onsdagen. Hur ska de kunna skrälla?
– För att 1 Symmetric (V86-4) ska vinna krävs det att det går mellan 1.12,5-1.13,0 första varvet, gärna snabbare, och att hon sedan kan attackera från andra eller tredje utvändigt 500-600 meter från mål.
7 Bear With Me (V86-4) kör jag själv och hon behöver ungefär samma typ av drömlopp som Symmetric med högt tempo första varvet. Kanske skulle det vara helt perfekt om hon sitter i tredje utvändigt i rygg på stallkamraten och kan följa med när hon attackerar.
10 Talk The Talk (V86-4) ska kunna vinna från alla positioner i det här gänget. Hon klarar att gå fram och göra grovjobbet själv om det behövs. Normalt är hon den bästa av våra fyra i loppet och hon är ett givet V86-streck.
– För att 11 Pine Coop (V86-4) ska skrälla gissar jag att det krävs att han hittar ner i tredje par invändigt och att det kommer en lucka sista 300 och att han kan spurta rakt fram. Det får gärna vara högt tempo första varvet.
3 Digital Pointer (V86-8) skulle trivas med rygg på ledaren och sen lucka, ska vi säga sista 150 meterna. Då kan hon vara ruggigt vass.
10 Rose Hill Dream (V86-8) kör jag och hade vi kunnat köra barfota runt om hade jag sagt att jag kunde kört hur som helst. Nu är det skorna på och då krävs det ett optimalt lopp om vi ska skrälla. Tredje utvändigt, högt tempo och ryggar tills 200 meter kvar skulle vara perfekt. Då kan hon avsluta rejält även med skor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.