Ska man spika i första avd på Jägersro?

26

image-34

Conlight Ås gör långresan från Sundvall till Malmö, och resan i sig är en del av målet.Foto av LARS JAKOBSSON

Han visade enorm talang under debutsäsongen.
Senast vann han årsdebuten på bra sätt.
Toppämnet Conlight Ås kan bli svårstoppad i Derby Trial på Jägersro.

Sundsvallstränaren Svante Båth har hela tiden hållit Conlight Ås (V75-1) som en häst utöver det vanliga. Men under inledningen av treåringssäsongen hade hingsten en del muskulära problem som gjorde honom stel och kantig. Dessutom hade han ett bitskt humör som gjorde honom svårhanterlig. På höstkanten mognade hästen och av hans blott åtta starter under fjolåret gjordes två i stora årgångsfinaler – Svenskt Travkriterium och Breeders Crown. I år kan Conlight Ås ta steget upp i kulltoppen. I årsdebuten spurtade han till enkel seger från tredje par utvändigt.
– Årsdebuten var helt perfekt ur en tränares ögon. Det var på ett väldigt bra sätt, ett väldigt rappt upplopp. Även om det blev en genomkörare var det inte ´”tomt i buren”, säger Svante Båth.

Seger inget krav
Nu väntar Derby Trial över derbydistansen 2 640 meter på Jägersro och där ställs Conlight Ås bland annat mot kriterietrean From Dust to Dawn.
– Normalt sett ska han naturligtvis ha gått framåt med loppet i kroppen men motståndet går framåt det också. Det viktigaste för mig är att han gör ett bra lopp. Jag förlorar hellre på ett bra sätt än vinner på ett dåligt. Han har förhoppningsvis en lång säsong framför sig, säger Svante Båth.
En av anledningarna att Båth gör långresan från Sundsvall till Malmö är just resan. Det är bra att ha resvanan inne när det framåt hösten drar ihop sig för säsongens viktigaste lopp, Svenskt Travderby på Jägersro.
– Han reste en gång i fjol men jag känner ändå att jag vill öva lite mer på det inför den kommande säsongen, så det är kanske det som är huvudanledningen till att jag gör den här långresan. Sedan hoppas jag att jag har tillräckligt bra häst för att kunna blanda mig i striden. Men som sagt, det är inget krav på vinst från min sida.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.