Ska Widegren skrälla igen på V75?

41

danne widegren v75 halmstad

För 16 år sedan vann hans Beijing Boy till det högsta vinnaroddset i Sprintermästarens historia.
I år hoppas Dan Widegren skrälla på nytt framför hemmapubliken.
Den här gången tillsammans med Spring Erom i gulddivisionen.
– Jag blir inte förvånad om han vinner, säger Halmstadtränaren inför lördagens V75-jackpot.

Sprintermästarmeetingen på Halmstadtravet är en av sommarens riktiga höjdare för hela trav-Sverige. För hemmatränarna är det höjdpunkten på året.
– Man är riktigt laddad! Vi har alltid träff med hästägarna på torsdagen. Vi har en kock utanför stallet på stallbacken och har trevlig mitt uppe i allt. Sedan är det fullt ös mot lördagen, säger Dan Widegren.
I år hade inte Widegren någon häst i torsdagens Sprintermästare men han minns segern med Beijing Boy 1999 som om det var i går. Tillsammans skrällde de till 42 gånger pengarna och slog bland andra fixstjärnan Gidde Palema.
– Jag kan varenda meter av det upploppet i sömnen, säger Widegren och skrattar.
– Halvvarvet från mål tänkte jag att vi skulle få pengar. På upploppet tänkte jag att vi kan bli trea. Då rullade Gidde Palema över i passgång och när jag förstod att vi kunde vinna var det bara att släppa till vad jag kunde och vi hann fram. Det är min hittills största seger i karriären.

Myser som tjuren Ferdinand
Beijing Man vann senare även gulddivisionen under Sprintermästarhelgen och det är det loppet som Dan Widegren hoppas vinna i år igen. Den här gången står hoppet till den ärrade kämpen Spring Erom. För sin förra tränare Håkan Olofsson tillhörde hästen Sverigeeliten under flera säsongen men efter en del strul och skadebekymmer trodde nog de allra flesta att hästen hade gjort sitt i de större sammanhangen när han kom till Dan Widegren i vintras. Men hos Halmstadtränaren har tioåringen tänt till och näst senast slog han till med svenskt rekord (1.12,9 över 2 700 meter).
– Han är en fantastiskt fin häst, en hård rackare, lite samma typ som Beijing Boy. Han kom i väldigt fint skick och vi har i första hand sett till att hålla honom frisk och fräsch. Han är den som tränas långsammast av alla i vårt stall faktiskt. Men jag tror att han trivs väldigt bra på vår gård. Han är väldigt ”hingstig” men här får han gå i en stor hage där han kan gå som tjuren Ferdinand och mysa. Han känns väldigt avslappnad och det tror jag är en viktig del, att han trivs och gillar livet.

Fest på Tylösand
Spring Erom startar från spår fyra bakom bilen i lördagens gulddivision och Dan Widegren sitter själv i sulkyn.
– Vi har ett vettigt utgångsläge och jag provar framåt naturligtvis. Men Adrian (Kolgjini) lär väl ladda med El Mago Pellini från åttonde och jag tror att både han och Nothing But Class kommer före oss från start. Sedan beror mycket på vad som händer runtomkring, vilken rygg vi får och så vidare. Men Spring Erom är stark sista 700 meterna och tål att trampa på.
– Den här gången ska vi sätta på honom ett halvstängt norskt huvudlag. Förhoppningsvis gör det att han kan slappna av och om han sedan blir mer peppad när jag drar ner det får vi se, men det ger ofta bra effekt på bra hästar. Han är en outsider i loppet. Han kändes jättefin i tisdagens intervaller och jag har ingeting att klaga på. Det är bara att hoppas att det är vår dag.
Gulddivisionen går som sista avdelning inom V75-spelet och då det beräknas komma över 10 000 personer till Halmstadtravet lär det blir karnevalstämning om hemmahästen Spring Erom vinner. Bra drag lär det även bli ute på Tylösand efter tävlingarna, där aktiva och traventusiaster traditionsenligt rundar av Sprintermästarmeetinget med fest in på småtimmarna.
– När det sista loppet har gått i mål och vi har tagit emot alla gratulationer släpper vi allt och sedan är det sviden på. Om jag säger så här: jag har inte planerat in något på söndag…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.